1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gana’dan Aksa’ya 27 milyon dolar vergi desteği

Gana’dan Aksa’ya 27 milyon dolar vergi desteği

Enerji Günlüğü - Afrika ülkesi Gana ülkede 370 MW’lık santral yatırımı bulunan Aksa Enerjiye geriye dönük olarak 27 milyon dolar vergi istisnası sağladı.Aksa...

Gana’dan Aksa’ya 27 milyon dolar vergi desteği

Enerji Günlüğü - Afrika ülkesi Gana ülkede 370 MW’lık santral yatırımı bulunan Aksa Enerjiye geriye dönük olarak 27 milyon dolar vergi istisnası sağladı.

Aksa Enerji Afrika ülkesi Gana'da inşaatı tamamlanan santralin ekipman ithalatı kapsamında ithalat vergileri, harçları, KDV'si, sosyal güvenlik vergileri, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Birliği vergileri, Exim harçları ve özel ithalat vergisinden istisna başvurusunun Gana Parlamentosu tarafından onaylandığını ve geriye dönük olarak 27 milyon dolar vergi istisnası sağlandığını belirtti.

Aksa Enerji Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile 2015 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde Samsun Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali akaryakıt santraline dönüştürdü ve ekipmanının bir kısmı Gana’ya nakletti. Gana Akaryakıt Enerji Santrali 2017 yılı Mart ayında 192,5 MW kurulu güçle faaliyete başladı, Ağustos ayında da 280 MW kurulu güce ulaştı. Santralde üretilen elektriğin ABD doları bazında belirlenmiş bir tarife ile garantili satışı konusunda Gana Hükümeti ile 6,5 yıl süreli bir enerji satış anlaşması imzalandı. Santral, bu yıl içinde 22 adet Wartsila motor ile toplam 370 MW kapasiteye ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler