1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Garanti Bankası Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi

Garanti Bankası Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi

Enerji Günlüğü – Garanti Bankası, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi listesine dördüncü defa girdi.Garanti Bankası, kurumsal firmaların dünya çapında...

Garanti Bankası Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi

Enerji Günlüğü – Garanti Bankası, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi listesine dördüncü defa girdi.

Garanti Bankası, kurumsal firmaların dünya çapında sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren prestijli platformlardan biri olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne (DJSI) bu yıl da girmeye hak kazandı. 

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi kurumların etik, kurumsal yönetişim, finansman faaliyetleri, tüm değer zinciri bazında çevresel ve sosyal performans, risk yönetimi, iklim değişikliği önlemleri, şeffaflık, tedarik zinciri, insan ve çalışan hakları gibi pek çok konuyu değerlendirerek oluşturuluyor. 

Garanti Bankası’nın Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmesinde etkisi olan çalışmalarından bazıları, şunlar oldu; gelişmekte olan ülkelerde ihraç edilen ilk Sosyal Bono, Zorlu Enerji ile imzalanan Türkiye’nin ilk Yeşil Kredisi ve Akfen Yenilenebilir Enerji’yle imzalanan Türkiye’nin ilk Yeşil Proje Finansmanı Kredisi. 

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Uzun yıllardan beri, küresel gelişmeleri de yakından takip ederek, bu alandaki en iyi ve en etkili çözüm önerilerini sunuyoruz. Ülkemiz koşullarına uyarladığımız yenilikçi uygulamalarımızla yalnızca bankamızın değil, müşterilerimizin de sürdürülebilir iş modelleri benimsemesini teşvik ediyor; onların da çevresel ve sosyal alanlardaki risk ve fırsatlarını en iyi şekilde yönetmelerine destek oluyoruz. Yakın zamanda sunmaya başladığımız Yeşil Kredi yapısı da bunun en güzel örneklerinden biri. Rekabetin her geçen gün daha da arttığı ve koşulların giderek zorlaştığı bir dünyada sadece finansal göstergeleri dikkate alarak ilerlemek artık mümkün değil. Tüm şirketlerin risk yönetimi ve ürün geliştirme süreçlerinde finansal olmayan unsurları da en az finansal unsurlar kadar dikkate alması gerekiyor. Ülkemizde pek çok firma bu konuda muazzam yol kat etti. Bu ve benzeri uluslararası endekslerde yer alan Türk şirketlerinin sayısının artmasını gönülden diliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler