1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Garanti Bankası`ndan iklim değişikliği adımı

Garanti Bankası`ndan iklim değişikliği adımı

Enerji Günlüğü - Garanti Bankası, dünya genelinde 403 şirketin yer aldığı 'Caring for Climate' (C4C) inisiyatifine üye olan ilk Türk bankası oldu.Garanti...

Garanti Bankası`ndan iklim değişikliği adımı

Enerji Günlüğü - Garanti Bankası, dünya genelinde 403 şirketin yer aldığı 'Caring for Climate' (C4C) inisiyatifine üye olan ilk Türk bankası oldu.

Garanti Bankası,iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, şirketlerin daha aktif rol almasını ve çalışmalarını kamuoyuna raporlamasını amaçlayan C4C inisiyatifi'ne üye oldu.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından geliştirilen C4C inisiyatifi ayrıca, kamu politikalarını ve kamuoyunun konuya yaklaşımını şekillendirmeleri için, iş dünyasının liderlerine bir çerçeve programı sunuyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, "Garanti Bankası olarak, gelecek nesillere bir borç, bir sorumluluk olarak gördüğümüz ?sürdürülebilirlik? konusundaki çalışmalarımıza, bu alandaki öncü ve lider pozisyonumuzu koruyarak devam ediyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele konusundaki gayretlerimiz, ulusal ve uluslararası pek çok kurum tarafından fark edildi. Şimdi de iklim değişikliği ve etkileri konusunda çalışan C4C inisiyatifine imza atan ilk Türk bankası olmaktan mutluluk duyuyoruz. C4C'nin taahhütleri arasında yer alan, değer zincirimiz boyunca karbon ayak izini azaltmak için önlem alma ve paydaşlarımızla bu konuda işbirliği konularında var gücümüzle çalışmaya, bu çalışmaları şeffaf olarak raporlamaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler