1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Garanti ve Arçelik`e büyük ödül

Garanti ve Arçelik`e büyük ödül

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından Akbank’ın desteği ile Türkiye’de yürütülen Karbon Saydamlık Projesi’nin...

Garanti ve Arçelik`e büyük ödül

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından Akbank’ın desteği ile Türkiye’de yürütülen Karbon Saydamlık Projesi’nin 2012 Türkiye Raporu, 26 Kasım 2012, Pazartesi günü yapılan toplantı ile kamuoyuna sunuldu. Şirketlerin sera gazı salımları ve iklim değişikliğine yönelik stratejilerini uluslararası kurumsal yatırımcılarla paylaşmaları yönünde önemli bir adım olan Karbon Saydamlık Projesi, dünyanın en prestijli ve yaygın çevre girişimi olarak kabul ediliyor. Birleşmiş Milletler Rio+20 Zirvesi’ne vurgu yapılan toplantıda CDP Türkiye Karbon Saydamlık ve Performans Lideri Ödülleri’ni alan şirketler de açıklandı.

Sabancı Üniversitesi Karbon Saydamlık Projesi ekibinin, Ernst & Young Türkiye ofisinin katkılarıyla hazırladığı CDP Türkiye 2012 Raporu, Karbon Saydamlık Projesi’ne Türkiye’den dahil olan şirketlerin verdikleri yanıtların analizini ve Türkiye’de iklim değişikliği ile ilgili ana eğilimleri içeriyor. Önsözünü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Karbon Saydamlık Projesi CEO’su Paul Simpson’un yazdığı CDP Türkiye 2012 Raporu'na yanıt veren şirketlerin sayısı, 2011 senesinde 20 iken bu sene bu rakam 32’ye yükseldi. Rapora dahil olan şirketlerin sayısının yükselmesinde sadece İMKB-100 endeksini oluşturan şirketlerin değil, ayrıca İMKB-100 listesi dışında kalan, halka açık olan ya da olmayan şirketlerin de yanıt vermesi etkili oldu.

CDP Türkiye 2012 Raporu'nun açıklandığı toplantıda, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’in açılış konuşmasının ardından, Aviva Yatırım’ın Başkanı Paul Abberley ile Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Karbon Saydamlık Projesi Türkiye Direktörü Melsa Ararat birer konuşma yaptılar. Paul Abberley, Haziran 2012’de Brezilya’da düzenlenen Birleşmiş Milletler Rio+20 Zirvesi'nin ‘İstediğimiz Gelecek’ başlığıyla yayınlanan sonuç bildirgesine ve bu bildirgenin mevcut sürdürülebilirlik ve çevre raporlama sistemleri üzerindeki etkilerine odaklanırken, Melsa Ararat, CDP Türkiye 2012 Raporu’nun sonuçlarını ve CDP Türkiye Karbon Saydamlık ve Performans Liderleri’ni açıkladı.

CDP Türkiye Karbon Saydamlık ve Performans Liderleri ödüllendirildi
Toplantıda ayrıca ‘CDP Türkiye 2012 Karbon Saydamlık ve Performans Liderleri’ ödül töreni düzenlendi. Ödüller, Karbon Saydamlık Projesi’nin geliştirmiş olduğu metodolojiye göre Ernst & Young Türkiye tarafından yapılan derecelendirmede en yüksek puanları alan şirketlere verildi.

CDP Türkiye 2012 Karbon Saydamlık Lideri ödülünü Arçelik alırken, ödülü Arçelik Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Sağır’a Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker takdim etti. CDP Türkiye 2012 Karbon Performans ödülünü Garanti Bankası alırken, ödülü Garanti Bankası Sürdürülebilirlik Komitesi Üyesi ve Sürdürülebilirlik Ekibi’nin bağlı olduğu Proje Finansmanı Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin’e Ernst & Young Türkiye Denetim Bölümü Başkanı Dilek Çilingir takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler