1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Garanti’den Enerjisa’ya 400 milyon TL finansman 

Garanti’den Enerjisa’ya 400 milyon TL finansman 

Garanti BBVA, elektrik dağıtım ve satış şirketi Enerjisa Enerji’ye, altyapı ve şebeke yatırımlarının finansmanı kapsamında TLREF endeksli ve uzun vadeli 400 milyon TL finansman sağladı.

Garanti’den Enerjisa’ya 400 milyon TL finansman 

Enerji Günlüğü - Garanti BBVA, elektrik dağıtım ve satış şirketi Enerjisa Enerji’ye, altyapı ve şebeke yatırımlarının finansmanı kapsamında TLREF endeksli ve uzun vadeli 400 milyon TL finansman sağladı.

Garanti BBVA, Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında faaliyet gösteren elektrik dağıtım ve satış sektörü faaliyeti yürüten Enerjisa Enerji’ye, altyapı ve şebeke yatırımlarının finansmanı kapsamında 400 milyon TL finansman sağladı. Bir yıl geri ödemesiz olmak üzere toplam 5 yıl vadeli olarak kullandırılan kredi, Türk Lirası Referans Faiz’e (TLREF) endeksli yapısıyla piyasada bu modelle sağlanan büyük montanlı ilk kredilerden biri olma özelliğini taşıyor.

2020 ŞEBEKE VE TEKNOLOJİ YATIRIMLARI FİNANSMANI TAMAMLANDI

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu kredi ile 2020 yılında yapacağımız şebeke ve teknoloji yatırımlarının finansmanını tamamlamış bulunuyoruz. Kredinin hem TLREF endeksli hem de uzun vadeli olmasının olası kur risklerinin önüne geçtiği gibi finansal sürdürülebilirlik noktasında da çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Enerjisa Enerji olarak bu mekanizmanın yaygınlaşmasına öncülük etmekten de ayrıca mutluyuz. Anlaşmanın tüm paydaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

TLREF’E ENDEKSLİ KREDİLER YAYGINLAŞACAK

Garanti BBVA Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, TLREF’e endeksli kredilerin kullanımının giderek yaygınlaşacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Bu mekanizma uzun vadeli TL kredi piyasasının gelişimi için önemli bir imkân sunuyor. Özellikle gelirleri TL cinsinden olan müşterilerimizin uzun vadeli finansman ihtiyaçlarını aynı para birimiyle (TL) sağlarken sunabileceğimiz yeni seçeneklerden biri TLREF endeksli krediler. Hem finansmanı sağlayan hem de finansmana erişen taraf için avantajlar sunan bu mekanizmanın kurulmasının, yerel finansal piyasaların şeffaf ve güvenilirliğine yönelik önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Garanti BBVA olarak da bu ürünün yaygınlaştırılmasına, bir başka ifadeyle TLREF endeksli kredi piyasanın gelişimine destek olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler