1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Üretim'e 650 milyon Euro kredi

Enerjisa Üretim'e 650 milyon Euro kredi

Enerjisa Üretim, Türkiye’deki yedi bankanın oluşturduğu konsorsiyumla 650 milyon Euro’luk kredi sözleşmesi imzaladı. 

Enerjisa Üretim'e 650 milyon Euro kredi

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim, Türkiye’deki yedi bankanın oluşturduğu konsorsiyumla 650 milyon Euro’luk kredi sözleşmesi imzaladı. 

Türkiye’nin özel sektördeki lider elektrik üreticilerinden, Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa Üretim, Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, HSBC, ING, TEB ve İşbank AG’nin içinde bulunduğu yedi bankadan Sürdürülebilir Kredi Mekanizması kurallarına göre finansman sağlayacak. Söz konusu bankalarla imzalanan Sözleşme, nakit ve döviz dengesini göz önünde bulundurarak kredi miktarını azaltmakla birlikte şirketin stratejik hedeflerinin sağlanması adına yeni bir finansal paket sunuyor. Finansal yapılanmasını, operasyonel yapısı ve stratejik hedefleriyle ile uyumlu hale getirme kararı alan Enerjisa Üretim, 650 milyon Avro’luk kaynağı yakın dönem içinde devreye alacağı yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanında kullanacak. 

ENERJİ PİYASALARIN GÜVEN İŞARETİ

Krediye katılan bankaların ortak açıklamasında “Bu sözleşme, Türkiye’ye ve Türkiye’nin enerji piyasalarına olan güvenimizin önemli bir işaretidir. Sektörün lider oyuncusu Enerjisa Üretim’in bugünkü sağlıklı bilançosu ile düzenli nakit yaratırken, özellikle yenilenebilir büyüme yatırımlarını da hayata geçirecek olması bizim için de bir gurur kaynağıdır” denildi. Bankalar, yenilenebilir enerji alanındaki büyüme projelerine her zaman ilgi duyduklarını ve desteklemeye devam edeceklerini duyurdu. 

YENİLENEBİLİRDE BÜYÜMEYE DEVAM 

Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, yüzde 56’sı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan, toplam 3607 MW’lik kurulu güce sahip 21 santral yatırımıyla üretim yaptıklarını belirterek “Aydın ve Çanakkale bölgelerine yapacağımız rüzgâr santralleri yatırımlarıyla, toplam üretim kapasitemizi 4.107 MW’a yükseltme ve portföyümüzdeki yeşil yatırımların payını çok daha yukarılara çekme potansiyelini yakaladık” dedi. 

YENİLENEBİLİRE ÖNCELİK 

Enerjisa Üretim olarak yenilebilir alanda yeni yatırımlar gerçekleştirmenin en önemli öncelikleri arasında yer aldığını belirten İhsan Erbil Bayçöl, “Yedi banka ile imzaladığımız Türkiye’nin en büyük Sürdürülebilirlikle Bağlantılı Kredi Sözleşmesi, bu potansiyeli hayata geçirmemize destek olacak. Yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza, tüm paydaşlarımıza güven vererek ‘sürdürülebilir değer yaratma amacımızla’ devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler