1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji 2019’da büyüme hedeflerini aştı

Enerjisa Enerji 2019’da büyüme hedeflerini aştı

Enerjisa Enerji, 2019 yılında ciro ve net kar hedeflerini aştı. Şirket yönetimi, genel kurula hisse başına 60 kuruş temettü ödenmesini önerecek.

Enerjisa Enerji 2019’da büyüme hedeflerini aştı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, 2019 yılında ciro ve net kar hedeflerini aştı. Şirket yönetimi, genel kurula hisse başına 60 kuruş temettü ödenmesini önerecek.

Yüzde 20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji, 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında sektör lideri konumundaki Enerjisa Enerji, 2019 yılında konsolide faaliyet gelirlerini yüzde 20 arttırarak 4,609 milyon TL’ye yükseltti. Aynı dönemde baz alınan net kar ise yüzde 60 artış ile 1.175 milyon TL‘ye yükseldi. 

michael-moser-enerjisa-cfo.jpg

MOSER: HEDEFLERİ AŞTIK

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser, şirket olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için, makroekonomik trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek, etkin risk yönetim politikaları geliştirdiklerini söyledi. İzledikleri yaklaşım sonucunda 2019 yılında hedeflerini büyük ölçüde aşarak hissedarlarına önemli bir büyüme yarattıkllarını kaydeden Mosber, “Bu başarı, öngörülü, tedbirli, ileri görüşlü ve çevik yönetim yaklaşımımız ile birlikte değişken piyasa şartlarında yol alabilme yeteneğimiz sayesinde elde edilmiştir” dedi.

YENİ YATIRIMLARLA SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar ise mali tabloları değerlendirirken, “Tüm zorlu koşullara rağmen 2019 yılını doğru stratejik hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık” dedi. Elde edilen mali sonuçlarda düzenleyici çerçevenin sürekli destekleyici olmasının büyük rolü bulunduğunu ifade eden Pınar “Öngörülü risk yönetimimiz ve elbette ekibimizin özverili çalışmalarının payı çok büyük. Bu başarılı sonuçların ardından, Yönetim Kurulumuz Olağan Genel Kurul’a hissebaşına 60 kuruş temettü ödenmesini önerecektir” diye konuştu.

Enerjisa Enerji olarak hem hissedarlara, hem de diğer tüm paydaşlarına en yüksek faydayı sağlamayı amaçladıklarının altını çizen Murat Pınar, “2019 yılında elde ettiğimiz başarılı finansal sonuç, önümüzdeki dönemde operasyonlarımızı daha ileri taşıyacak yatırımlar için önemli bir baz teşkil edecektir” ifadesini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler