1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Enerjisa’ya yüksek kurumsal yönetim notu

Enerjisa’ya yüksek kurumsal yönetim notu

Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 10 üzerinden 9,45 olarak belirlenen Enerjisa Enerji, en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip kuruluşlar arasındaki yerini aldı.

Enerjisa’ya yüksek kurumsal yönetim notu

Enerji Günlüğü - Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 10 üzerinden 9,45 olarak belirlenen Enerjisa Enerji, en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip kuruluşlar arasındaki yerini aldı.

Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında faaliyet gösteren Enerjisa Enerji, kurumsal yönetim derecelendirme notu ile yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk enerji şirketi oldu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkelerine uygun olarak derecelendirme yapmak üzere faaliyet izni bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. (SAHA) Enerjisa Enerji için Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporunu tamamladı.

Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ve Yönetim Kurulu ana başlıklarına göre düzenlenen inceleme sonucunda Enerjisa Enerji Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 10 üzerinden 9,45 olarak belirlendi. Enerjisa Enerji böylelikle en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip kuruluşlar arasındaki yerini alarak, BIST Kurumsal Yönetim endeksine de dâhil oldu.

ENERJİ SEKTÖRÜNDE BİR İLK

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar: “2018 yılında gerçekleştirdiğimiz başarılı halka arzı takiben verimli operasyonlar ile sürdürülebilir finansal başarı sağlayarak tüm paydaşlarımıza değer yaratmaya odaklandık. Bu süreçteki önemli odak noktalarımızdan biri de kurumsal yönetim ilkelerinde sektörde örnek olarak uygulamalar yaparak seviyemizi her geçen gün daha ileri taşımak oldu. Bu kapsamda, enerji sektöründe bir ilk olarak kurumsal yönetim derecelendirme notumuzun belgelenmesinin de bu yolculukta çok önemli bir adım olduğuna inanıyorum” dedi.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ

CFO’su Michael Moser ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Enerjisa Enerji olarak, Türkiye’de uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için makro ekonomik gelişmeleri ve küresel trendleri her dönem yakından takip ediyor ve etkin stratejiler geliştiriyoruz. Bu kapsamda, bağımsız kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak, yönetiminin şeffaflığını ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk enerji şirketi olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra da tüm paydaşlarımız ile bu notu ileriye götürmek için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler