1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Garet Enerji İzmir`de 10 MW`lık RES kuracak

Garet Enerji İzmir`de 10 MW`lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Garet Enerji, İzmir İli, Aliağa İlçesi sınırları içinde 10 MW'lık Karadağ RES kuracak.Garet Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., İzmir...

Garet Enerji İzmir`de 10 MW`lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Garet Enerji, İzmir İli, Aliağa İlçesi sınırları içinde 10 MW'lık Karadağ RES kuracak.

Garet Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., İzmir İli, Aliağa İlçesi Çakmaklı Köyü mevkiinde her biri 2.5 MW gücünde olan 4 adet Rüzgar türbini kuracak.

Santralden yılda 30 100 000 kWh elektrik üretimi yapılması planlanıyor ve üretim sırasında şaltta toplanan elektrik ENH sistemiyle santral enterkonnekte sisteme yaklaşık 13 km uzaklıkta yer alan Alosbi Trafo Merkezi, OG Bara bağlanacak.

Şirket, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na üretim lisansı başvurusu yaparak, 05/06/2008 tarih ve 1632-6 sayılı karar ile 49 yıl süreyle üretim faaliyeti göstermek üzere 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu gereğince Üretim Lisansı aldı.

PROJE İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Karadağ RES projesiyle ilgili İzmir Valiliği'ne sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek uygun bulunduğu ve projeyle ilgili ÇED Süreci'nin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler