1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gaz piyasalarında teminat mektupları elektronik olacak

Gaz piyasalarında teminat mektupları elektronik olacak

OTSP ve VGP’de istenen teminat mektupları elektronik teminat mektubuna dönüştürülecek.

Gaz piyasalarında teminat mektupları elektronik olacak

Enerji Günlüğü - EPDK, OTSP ve VGP’de istenen teminat mektuplarının bundan böyle kabul edilmeyeceğini; yerine elektronik teminat mektuplarının kabul edileceğini bildirdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası (OTSP) ve Vadeli Doğal Gaz Piyasasında (VGP) teminat olarak kabul edilecek kıymetlerden teminat mektuplarının bundan böyle kabul edilmeyeceğini; yerine elektronik teminat mektuplarının kabul edileceğini bildirdi. 

NİSAN 2024’E KADAR OTSP GÜNLÜK İŞLEM TEMİNATI NAKİT TL OLACAK

Piyasa işletmecisi ve merkezi uzlaştırma kuruluşu tarafından sistemsel geliştirmelerin tamamlanmasını temin etmek amacıyla, 01 Nisan 2024 tarihine kadar günlük işlem teminatı yalnızca Türk Lirası cinsinden nakit teminat ile sunulacak. 

Aynı amaçla ayrıca, 01 Nisan 2024 tarihine kadar piyasa katılımcıları/sistem kullanıcılarına yapılacak ödemeler, fatura tebliğ tarihi ve tebliğ sırasına göre gerçekleştirilecek. 

VGP TEMİNAT MEKTUPLARI NİSAN 2024’E KADAR DÖNÜŞTÜRÜLECEK

VGP’de, 01 Nisan 2024 tarihine kadar mevcut teminat mektuplarının elektronik teminat mektubu olarak değiştirilmesi zorunlu olacak. Elektronik teminat mektubu olarak değiştirilmeyen mevcut teminat mektupları, teminat hesaplamalarında dikkate alınmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler