1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gaz santrallerine ikincil yakıtta ÖTV muafiyeti

Gaz santrallerine ikincil yakıtta ÖTV muafiyeti

Enerji Günlüğü - Doğalgazla çalışan elektrik santrallerine, ikincil yakıt kullanılmaları halinde bu yakıt için Özel Tüketim Vergisi muafiyeti tanınacak.TBMM...

Gaz santrallerine ikincil yakıtta ÖTV muafiyeti

Enerji Günlüğü - Doğalgazla çalışan elektrik santrallerine, ikincil yakıt kullanılmaları halinde bu yakıt için Özel Tüketim Vergisi muafiyeti tanınacak.
TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı ve dört milletvekilinin imzasıyla, Meclis Başkanlığı'na Elektrik Piyasası Kanunu ve Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören bir teklif sunuldu. Teklifin, geçen hafta Meclis'e sunulan Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında gündeme alınarak, birleştirilmesi bekleniyor.
Fındıklı ve arkadaşlarının teklifine göre, elektrikte bölgesel tarifeye geçişin 2015 sonuna kadar uzatılması sağlanacak. Doğalgaz santrallerinin ikincil yakıtla çalışması halinde kullanılacak yakıt özel tüketim vergisinden muaf tutulacak. Yeni üretime geçecek elektrik santrallerine tanınan teşviklerin süresi de uzatılabilecek.
Teklif, dağıtım şirketlerinin, üretim ve perakende satış faaliyetlerini ayrı tüzel kişilikler altında yürütmelerine ilişkin düzenlemeye de bir değişiklik getiriyor. Buna göre 21 dağıtım şirketinin perakende satış şirketi kurmaları sırasında vergi, resim, harç masrafı alınmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler