1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gaz sıkıntısı ihtimaline karşı BOTAŞ`a spot alım yetkisi

Gaz sıkıntısı ihtimaline karşı BOTAŞ`a spot alım yetkisi

Enerji Günlüğü - Hükümet, kış aylarında doğalgaz sıkıntısı yaşanması ihtimaline karşı BOTAŞ'a spot piyasadan boru gazı ve likit doğalgaz satın...

Gaz sıkıntısı ihtimaline karşı BOTAŞ`a spot alım yetkisi

Enerji Günlüğü - Hükümet, kış aylarında doğalgaz sıkıntısı yaşanması ihtimaline karşı BOTAŞ'a spot piyasadan boru gazı ve likit doğalgaz satın alma yetkisi vermeye hazırlanıyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği bilgiye göre boru hatlarıyla spot piyasadan doğalgaz alımı ve spot likit doğalgaz (LNG) alımı için BOTAŞ'a yetki veren bir Bakanlar Kurulu kararı hazırlandı. Kararla, ihtiyaç olması halinde sektöre gaz arzı konusunda BOTAŞ'ın esnekliğe kavuşturulması hedefleniyor.
Rusya'nın Battı Hattı üzerinden gelen 6 milyar metreküplük doğalgaz kontratının BOTAŞ tarafından yenilenmemesi kararının ardından bu kontratın özel sektöre devri de henüz tamamlanamadığı için böyle bir ara çözüme gidildiği belirtiliyor. Söz konusu kontratı devralmak için Akfel, Bosphorus, Batı Hattı Doğalgaz AŞ ve Kibar Enerji Dağıtım Rus Gazprom ile alım-satım anlaşmalarını tamamladı ancak EPDK tarafından henüz lisanslar verilmedi. Söz konusu hat İstanbul başta olmak üzere Trakya ve Marmara'daki illerin doğalgaz ihtiyacının karşılanması açısından büyük önem taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler