1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. “Gaz Ticaret Merkezi” için zirve 14-15 Şubat’ta

“Gaz Ticaret Merkezi” için zirve 14-15 Şubat’ta

14-15 Şubat 2023 tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenecek zirvede, doğalgaz üreten ülkelerin temsilcileriyle Avrupa’dan tüketici ülkelerin yetkilileri bir araya gelecek.

“Gaz Ticaret Merkezi” için zirve 14-15 Şubat’ta

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin doğalgazda ticaret merkezi haline getirilmesine yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.  

Türkiye’nin gaz ticaretinde merkez olmasıyla ilgili açıklamalar da yapan Bakan Dönmez, 14-15 Şubat tarihleri arasında doğalgaz ihracatçılarıyla ithalatçılarını bir araya getirecek bir konferans düzenleneceğini söyledi.

 Bakan Dönmez, “Ortadoğu, Akdeniz, Hazar Denizi havzası ve Orta Asyalı tedarikçilerle Avrupalı tüketiciler bu konferansta buluşup, görüş alışverişinde bulunacaklar” dedi.  

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan süreçte, Türkiye’nin doğalgaz için gösterge fiyatın da belirleneceği uluslararası bir ticaret merkezi haline getirilmesi gündemde. Rusya’nın desteklediği, Karadeniz’de yapılan keşiflerle de eli güçlenen Türkiye, bir yandan boru hattı ve depolama altyapısına yatırım yaparken, diğer yandan da doğalgaz ticaretinde merkez ülkelerden biri olmak için diplomatik temaslarına devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler