1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. GAZBİR Dernek Müdürlüğü’ne Cem Önal atandı

GAZBİR Dernek Müdürlüğü’ne Cem Önal atandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Dernek Müdürlüğü görevine enerji piyasasının yakından tanıdığı, EPDK enerji...

GAZBİR Dernek Müdürlüğü’ne Cem Önal atandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Dernek Müdürlüğü görevine enerji piyasasının yakından tanıdığı, EPDK enerji uzmanlarından M.Cem Önal atandı. 

Doğal gaz piyasasının en büyük sektörel örgütü konumundaki GAZBİR yönetiminde yeni bir isim göreve başladı. EPDK Doğal Gaz Piyasası Dairesi bünyesinde 11 yıldır görev yapan ve tecrübeli bir bürokrat olan Enerji Uzmanı M. Cem Önal, 27 Ağustos tarihinde bu görevinden ayrılarak, GAZBİR bünyesine katıldı. M. Cem Önal, Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği Dernek Müdürlüğü'ne atandı. Önal, GAZBİR’in Ankara’daki merkezindeki görevine başladı.

DOĞAL GAZ PİYASASININ EN BÜYÜK DERNEĞİ

12 milyonu aşkın aboneye doğal gaz tedarik eden dağıtım şirketlerini bünyesinde bulunduran GAZBİR, 52 üyesi ile doğal gaz piyasasının en büyük derneği konumunda.

M.CEM ÖNAL KİMDİR?

16 yıldır enerji piyasasında görev yapan M.Cem Önal; 1997 yılında Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Kariyerine, 1997-1999 yılları arasında Petrol Ofisi AŞ’de başlayan Önal; 1999-2002 yılları arasında BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı.

PETROL OFİSİ VE BOTAŞ KÖKENLİ

2002-2013 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (EPDK) Enerji Uzmanı olarak görev yapan M.Cem Önal; doğal gaz piyasası ikincil mevzuatının hazırlanmasında, lisanslama süreçlerinde, Eskişehir ve Bursa doğal gaz dağıtım şirketlerinin özelleştirmesi kapsamındaki lisans yeterlilik komisyonunda ve BOTAŞ’ın ithalat kontratlarının devri çalışmaları kapsamındaki ithalat lisans yeterlilik komisyonunda görev yaptı.

YURT İÇİ VE YURTDIŞI DENEYİME SAHİP

Türkiye genelinde yapılan doğal gaz dağıtım lisansı ihalelerinin oluşturulması, yürütülmesi ve lisans sonrası faaliyetlere ilişkin çalışmalara da aktif olarak katılan Önal; yurtiçi ve dışında birçok eğitim ve resmi temsil görevinde bulundu.

YÜKSEK HİZMET KALİTESİ VİZYONU

GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, M.Cem Önal’ın dernek müdürü olarak atanmasıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; Türkiye doğal gaz dağıtım sektörünü uluslararası normların da üzerinde bir hizmet kalitesiyle geleceğe taşıma yönünde önemli bir vizyon ortaya koyduklarını belirtti.

ASLAN: ÖNAL, SEKTÖR İÇİN DEĞER YARATACAK

Bugüne kadar Dernek Müdürlüğünü yürüten Sibel Sayıner’e, sektördeki başarılı hizmetleri ve sektörün kuruluş ve gelişme sürecine verdiği özverili katkılar için teşekkür ederek açıklamalarını sürdüren GAZBİR Başkanı Arslan; “Kamudaki önemli görevleri süresince doğal gaz piyasasının gelişimine önemli katkılar sunan ekibin bir parçası olan M.Cem Önal’ın, sadece GAZBİR için değil ülkemiz doğal gaz dağıtım sektörü için de değer yaratacağına inanıyorum” dedi.