1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GAZBİR, Enerji Bakanı ile görüştü

GAZBİR, Enerji Bakanı ile görüştü

Enerji Günlüğü - 52 dağıtım şirketini bünyesinde bulunduran GAZBİR, yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından temaslarını sürdürüyor. 9 yıllık...

GAZBİR, Enerji Bakanı ile görüştü

Enerji Günlüğü - 52 dağıtım şirketini bünyesinde bulunduran GAZBİR, yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından temaslarını sürdürüyor. 9 yıllık Mehmet Kazancı döneminden sonra yeni başkan olarak koltuğa oturan Aksa CEO’su Yaşar Arslan ve başkanlığındaki heyet BOTAŞ, TBMM Enerji Komisyonu ve EPDK’ya ziyaretlerinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından kabul edildi. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Zafer Demircan'ın da katıldığı toplantıda Bakan Yıldız, genel kurul toplantısı sonucu oluşan yeni yönetim kurulunu tebrik etti. Yıldız, GAZBİR ile Doğalgaz Piyasası Kanunu ve sektörle ilgili diğer gelişmeleri görüşmek üzere bir araya geldiklerini vurguladı. 

Talep olan bölgeye doğalgaz

GAZBİR’le masaya yatırılacak gündem maddelerine değinen Bakan Yıldız, meskenlerde doğal gaz kullanımını artırmak amacıyla Bakanlar Kurulu’ndan karar alındığını ve yönetmeliğin yayımlanacağını belirtti. Yıldız, bu kararla birlikte nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerin abonelerinden, yüzde 60’ın üzerinde doğal gaz talebinin gelmesi durumunda BOTAŞ aracılığıyla bölgelere iletim hattının yapılacağını ve dağıtım şirketlerinin doğal gaz dağıtımıyla ilgili hizmetlerine devam edeceklerini vurguladı.

“GAZBİR vesilesiyle şirketler, vatandaşımızın yüze 83’üne doğal gazın götürülmesiyle alakalı imtiyazı almış şirketlerdir. Şu an Türkiye’nin yüzde 83’ünün doğal gaz kullandığını söyleyemem ama doğal gaz kullanma imkanının olduğunu söyleyebilirim. Aboneliklerin önünün açıldığını ve müracaat ettikleri taktirde bundan faydalanabileceklerini rahatlıkla söyleyebilirim” şeklinde konuşan Bakan Yıldız, amaçlarının en az yüzde 83’lük bir dilime ulaşarak, vatandaşın meskenlerde doğal gaz kullanabilmeleri olduğunu vurguladı.

Arslan: “İyi işler yapacağımıza inanıyoruz”

GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan ise Bakan Yıldız’a gerçekleştirdikleri ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Arslan, dağıtım şirketlerinin milyonlarca insana hizmet verdiğini anımsatarak tüketici sorunlarının dağıtım şirketlerinin takibinde olduğunu kaydetti.Dağıtım şirketlerinin kalitesinin yükselmesiyle birlikte vatandaş tarafından gelen şikayetlerin de azaldığını vurgulayan Arslan, “Bu sorunları sektör olarak biz daha çok dile getirebiliyoruz. Bu yeni dönemde temel hedefimiz hizmet kalitesini artırmak. Dağıtım kültürünü özellikle daha ileriye götürüp yenileştirmek ve iyileştirmek. Bu anlamda da yönetim kurulumuzla dağıtım şirketlerinin yüzde 80’ini temsil eden bir yapı oluşturduk. Hemen hemen tüm şirketlerin temsilcileri var. Konularında da çok deneyimli arkadaşlar. İyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler