1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GAZBİR`den doğalgaz abonelerine uyarı!

GAZBİR`den doğalgaz abonelerine uyarı!

Enerji Günlüğü - GAZBİR, 2015-2016 kış sezonu öncesinde doğal gaz kullanan 11,1 milyon aboneyi güvenli kullanım için uyardı.Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları...

GAZBİR`den doğalgaz abonelerine uyarı!

Enerji Günlüğü - GAZBİR, 2015-2016 kış sezonu öncesinde doğal gaz kullanan 11,1 milyon aboneyi güvenli kullanım için uyardı.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) yazılı bir açıklama yaparak, 2015-2016 kış sezonu öncesinde doğal gaz kullanan 11,1 milyon aboneye güvenli kullanım için bazı uyarılarda bulundu.

Açıklamada, şofben, ocak ve kombi gibi yakıcı cihazların yıllık bakımlarının ve esnek bağlantı elemanlarının sızdırmazlık kontrollerinin, sertifika sahibi firmalara yaptırılması gerektiği belirtildi.

Binaların baca kontrolü ve temizliğinin mutlak suretle yaptırılması önerilen açıklamada, yakıcı cihazların bulunduğu odalarda uyunmaması, ömrü dolan cihaz ve baca bağlantılarının değiştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Ortamda gaz kokusu alınması halinde, sayaç önünde bulunan ana vananın kapatılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, kapı ve pencerelerin açılarak ortamın havalandırılması ve cihazların tamamının kapalı konuma getirilerek 187 Doğalgaz Acil Hattı'nın aranması istendi.

TÜKETİCİLERİN GÖREVLERİ VAR

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan 2015-2016 yılı kış sezonu öncesinde ülkemizde doğal gaz kullanmakta olan tüm tüketicilerin doğal gazın güvenli kullanımı konusunda üzerine düşen bazı görevler bulunduğunu, basit tedbirlerin abonelerimizin can ve mal güvenliğinin korunması ve enerji tasarrufu için büyük öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

“GAZBİR olarak tüketici odaklı ve kaliteli hizmet anlayışının devam ettirilmesi için elimizden gelen çabayı sarfediyoruz. Geçen sene tüketicilerin güvenli ve verimli doğal gaz kullanımı konusunda bilgilendirilmesi için GAZBİR olarak kamu spotları hazırlattık. Bu sene de benzer çalışmalarımız olacak. Doğal Gaz Dağıtım Sektörü için öncelikli hedef tüketici memnuniyetidir. Güvenli işletmecilik ise bunun ayrılmaz bir unsurudur.”

Önceki ve Sonraki Haberler