1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GAZDAŞ 2035'te 1.5 milyon abone hedefliyor

GAZDAŞ 2035'te 1.5 milyon abone hedefliyor

Trakya ve Gaziantep'te 10 yıldan bu yana faaliyet gösteren GAZDAŞ, ikinci 10 yılında 1 milyon, 30 yılın sonunda ise 1.5 milyon abone hedefliyor.

GAZDAŞ 2035'te 1.5 milyon abone hedefliyor

Enerji Günlüğü - Trakya ve Gaziantep bölgelerinde 10 yıldan bu yana faaliyet gösteren, Zorlu Enerji Grubu’nun doğal gaz dağıtım şirketi GAZDAŞ, ikinci 10 yılda 1 milyon, 30’uncu yılın sonunda ise 1.5 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor.  

Gaziantep, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Kilis illerini içine alan Trakya ve Gaziantep bölgelerinde doğal gaz dağıtım hizmetini 2006 yılında 30 yıl süreliğine üstlenen GAZDAŞ, sektörde 10’uncu hizmet yılını kutluyor. Zorlu Enerji Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren GAZDAŞ, gerçekleştirdiği yatırımlar sayesinde yarım milyondan fazla aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti sunmaya başladı. Dağıtım bölgelerinde ihtiyaç duyulan şebekelerin projelendirilmesi, inşası ve işletmesinden; doğal gazın nakli, pazarlanması, satışı ve müşteri hizmetlerine kadar kapsamlı bir alanda zorlu bir görevi üstlenen GAZDAŞ, toplam 523 bin aboneyi temiz, ekonomik ve güvenli yakıt doğal gaz ile buluşturuyor.

YATIRIMDA EN YÜKSEK GERÇEKLEŞME ORANI

Zorlu Enerji Doğal Gaz Grubu Genel Müdürü Fuat Celepci, Gaziantep, Kilis, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerini içine alan Trakya ve Gaziantep bölgelerinde doğalgaz dağıtım hizmeti yapan Gazdaş’ın 10’uncu hizmet yılını tamamlaması nedeniyle bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Bu bölgelerde 2036 yılına kadar dağıtım hizmetleri işini üstlenen Gazdaş’ın yarım milyondan fazla aboneye gaz dağıtım hizmeti sunduğunu kaydeden Celepçi, “GAZDAŞ, mevzuat ve denetimine tabi olduğumuz Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yatırımlarını en yüksek oranda tamamlayan şirketler arasında ilk sırada gösteriliyor” dedi.

TRAKYA’DA HAVA KİRLİLİĞİ %70 AZALDI

Fuat Celepci, geride bıraktıkları 10 yılda Trakya ve Gaziantep bölgelerinde toplam 800 milyon TL yatırım yaparak, 2000’e yakın kişiye doğrudan veya dolaylı istihdam sağladıklarını kaydetti. Bu süre içinde, söz konusu bölgelerde 5 bin 745 kilometre uzunluğunda doğal gaz şebekesi yaratılmasını sağladıklarını belirten Celepci şöyle konuştu: “Faaliyet bölgelerimizde Türkiye’yi bir uçtan diğer uca 3 kez kat edebilecek bir uzunlukta bir şebeke oluşturduk. 10 yılda Trakya bölgesinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Babaeski, Lüleburgaz, Çerkezköy ve Karaağaç’ı içine alan 17 yerleşim biriminde doğal gaz altyapısını inşa ederek konut ve sanayiye doğal gaz arzı sağladık. Gaziantep bölgesinde ise Nizip ve Kilis’in içinde yer aldığı bölgede doğal gaz altyapısının geliştirilmesine büyük bir katkı sunduk. Önümüzdeki dönemde de genişleme çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Celepci, doğal gazın kullanımı sayesinde hava kirliliğinin Gaziantep’te yüzde 25, Trakya bölgesinde ise ortalama yüzde 70 azaldığını vurguladı.

DAĞITIM BÖLGESİ GENİŞLİYOR

Celepci’nin verdiği bilgiye göre GAZDAŞ, yeni dönemde dağıtım bölgelerine yenilerini ekleyecek. Trakya bölgesinde 9, Gaziantep bölgesinde ise 3 yeni yerleşim yerine de en kısa sürede doğal gaz hizmetini taşıyacaklarını belirten Celepci, “Bu yıl Gaziantep bölgesinde 20 milyon TL, Trakya’da ise 27 milyon TL olmak üzere 50 milyon TL’ye yakın bir yatırım planlıyoruz. Lisans alanımıza dahil edilen yeni bölgelerde altyapı çalışmalarımızı sürdürerek daha fazla kişiye güvenli ve temiz doğal gaz hizmetini sunabileceğiz” dedi.

2035’TE 1.5 MİLYON ABONE

Fuat Celepci, GAZDAŞ’ın önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri konusunda da şu bilgileri verdi: “GAZDAŞ olarak, sektörün deneyimli ismi Zorlu Enerji Grubu'nun ve ülkemizin en büyük gruplarından Zorlu Holding'in desteğini de alarak çıktığımız yolda, azimle çalışarak sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirdik. Yatırımlarımıza önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Önümüzdeki 10 yılda abone sayımızı 1 milyonun üzerine çıkararak doğal gaz dağıtım şirketleri ilk üçe girmeyi hedefliyoruz. 2035 hedefimizde ise 523 milyon dolar düzeyinde yatırım yaparak 9000 kilometrelik bir şebekeye ve 1,5 milyon aboneye ulaşmak var.” 

Önceki ve Sonraki Haberler