1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazdaş’dan kışa hazırlık broşürleri

Gazdaş’dan kışa hazırlık broşürleri

Enerji Günlüğü - GAZDAŞ, bina tesisatlarının standartlara uygun olarak boyanmasına ve topraklama işlemlerinin önemine dikkat çekmek için broşür dağıttı.GAZDAŞ,...

Gazdaş’dan kışa hazırlık broşürleri

Enerji Günlüğü - GAZDAŞ, bina tesisatlarının standartlara uygun olarak boyanmasına ve topraklama işlemlerinin önemine dikkat çekmek için broşür dağıttı.

GAZDAŞ, doğal gaz tesisatlarının güvenliğine ilişkin yaz döneminde alınması gereken önlemler konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.

GAZDAŞ çalışanları tarafından dağıtılan broşürlerde, bina tesisatlarının boru ve birleşim noktalarının boyanmasının önemi ve meydana gelebilecek elektrik kaçağı veya statik elektrik oluşumuna karşılık topraklama işleminin yapılması gerektiği yönünde bilgiler yer alıyor.

BOYAMA VE TOPRAKLAMA İŞLEMİ YAPILMAYAN BİNALARIN BAĞLANTILARI KESİLECEK

GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, yaptığı yazılı açıklamada, ''GAZDAŞ olarak hazırladığımız broşürlerle, vatandaşlarımızı güvenli doğal gaz kullanımı için kış gelmeden almaları gereken tedbirler konusunda uyarmak istedik. GAZDAŞ çalışanlarının dağıttığı broşürlerde yer alan bilgilerle, bina tesisatlarının standartlara uygun olarak boyanmasına ve topraklama işlemlerinin önemine dikkat çekiyoruz” dedi.

Vatandaşların istedikleri zaman GAZDAŞ’ı arayarak, topraklama ve boyama işlemi için yetkili firmalar hakkında bilgi alabileceğini söyleyen Akaslan, boyama ve topraklama işlemi yapılmayan binaların tespit edilerek,doğal gaz kullanımında güvenlik riski oluşmaması için gaz bağlantılarının kesileceğini belirtti.

TESİSLERİN BOYANMASI ÖNEMLİ

Akaslan, şöyle devam etti: "Güvenli doğal gaz kullanımı için tesisatların; standartlara uygun olarak yapılacak temizlik sonrası anti pas üzeri iki kat sarı renkli (krom sarısı, ral 1021) yağlı boyayla boyanması ve kesinlikle su bazlı boya kullanılmaması önem taşıyor. Topraklama çubukları elektrik akımını toprağa vermeye yarıyor. 'Elektrik kaçağı ve statik elektrik oluşumunu engellemek amacıyla doğal gaz tesisatlarına, yerleştirilen topraklama çubukları da vatandaşların emniyetini sağlıyor. Topraklama çubuğu, binada oluşabilecek elektrik akımını toprağa aktarıyor. Topraklama yapılmayan tesisatlarda oluşabilecek kıvılcım ya da elektrik akımı, yangın riski oluşturarak can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor."

Akaslan, vatandaşların, GAZDAŞ’ın kontrolünden sonra topraklama çubuğu bağlantılarının üzerini vakit kaybetmeden betonla kapatmaları ve topraklama çubuklarının çalınması ya da yok olması konusunda dikkatli ve duyarlı davranması gerektiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler