1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gaziantep BB, güneş santralini büyütecek

Gaziantep BB, güneş santralini büyütecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ilçesindeki 1 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kapasitesini 2 MW arttıracak.

Gaziantep BB, güneş santralini büyütecek

Enerji Günlüğü - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ilçesindeki GASKİ’ye ait 1 MW’lık Güneş Enerji Santrali’ni (GES) 3 MW’a çıkaracak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep İli Şehitkâmil ilçesinde 2 MW gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Mevcut parselde 980 Kw’lık Güneş Enerji Santrali bulunuyor. Planlanan kapasite artışından sonra Güneş Enerji Santrali’nin toplam kapasitesi 2,98 MW olacak. Kapasite artış projesinin değeri yaklaşık 10 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (GASKİ) ait su depolarının da bulunduğu sahada, GASKİ’ye ait 1 MW gücünde Güneş enerji santrali bulunuyor. Yapılması planlanan Güneş Enerji Santrali'nde, her biri 450 W gücündeki monokristal panelden toplam 4844 adet güneş paneli kullanılacak. Bu fotovoltaik modüllerden üretilen elektrik enerjisi 25 adet inverter ile trafo şebekesine, trafo şebekesi vasıtasıyla da dağıtım hatlarına verilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler