1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gaziantep enerjide kendine yetmeyi hedefliyor

Gaziantep enerjide kendine yetmeyi hedefliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ulaşımdaki karbondioksit salımını azaltmak için hidrojenli otobüse geçmek zorunda olduklarını söyledi.

Gaziantep enerjide kendine yetmeyi hedefliyor

Enerji Günlüğü - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaşanan deprem felaketine değinerek, “Güvenli şehir olmamız için güvenli enerjiyi, enerji güvenliğini temin etmemiz, kendi kendimize yetmemiz gerektiğini gördük” dedi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 16’ıncı EIF Gaziantep Enerji Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, yaşanan deprem felaketine değinerek enerji güvenliğinin öneminin altını çizdi. En büyük kara depremi felaketinden çıktıklarını ama artık iyileşme sürecine girdiklerini belirten Şahin, “Güvenli şehir olmamız için güvenli enerjiyi, enerji güvenliğini temin etmemiz, kendi kendimize yetmemiz gerektiğini gördük. Derhal ‘yeşil sanayi’ olmak zorundayız. ‘Yeşil ekonomi’ ve ‘yeşil sanayide’ herkesin, önce kendi fabrikasını yeşile döndürmesinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Yerel güçte ekonomi, doğal afetlere hazırlık ve burda üniversite sanayi işbirliği önemli. Hocalarımız burda. Hocalarımızla birlikte teoriyi pratikle birleştirip ordan gelen bilimsel akılla yolumuzu aydınlatmak bizim en büyük gücümüz oldu” dedi.

"HİDROJENLİ OTOBÜSE GEÇMEK ZORUNDAYIZ"

2011 yılında iklim master planı yaptıklarını belirten Şahin, planla şehrin toprağının, suyunun nasıl kirlendiğini ve önleyici tedbirin nasıl alınacağını belirlediklerini ifade etti. Yenilenebilir Enerji İzleme Merkezi kurduklarını da belirten Şahin, “Biz artık hidrojenli otobüse geçmek zorundayız. Dün genel sekreterliğimizin başkanlığında Güney Kore, Japonya, Almanya ile çalıştık. Hidrojenli otobüse geçebilir miyiz diye bakanlarımızla konuştuk. Yerli ve milli Togg’unu üreten bu ülke hidrojenli otobüse geçmek zorunda. Köln Belediyesi’ne gittik, 200 hidrojenli otobüse geçmiş. Geçen hafta Duisburg belediye başkanı buradaydı, 100 hidrojenli otobüse geçmiş. Hidrojenin en önemli özelliği depolanabiliyor. Bu o kadar önemli ki… bunu bir an önce hayata geçirmemiz ve ulaşımdaki karbondioksit salımını azaltmamız gerekiyor” dedi.

Sabiha Kötek - Enerji Günlüğü/Gaziantep 

 

Önceki ve Sonraki Haberler