1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Gaziantep Nizip’te evsel atıktan elektrik üretilecek

Gaziantep Nizip’te evsel atıktan elektrik üretilecek

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, evsel atıklardan elektrik üretim tesisi kurulması ve 10 yıl boyunca işletilmesi işi ihale edilecek. 

Gaziantep Nizip’te evsel atıktan elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Gaziantep’in Nizip ilçesinde, evsel atıklardan elektrik üretim tesisi kurulması ve 10 yıl boyunca işletilmesi işi ihale edilecek. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Nizip Katı Atık Depolama Alanı’nda biriken deponi gazından (LFG) elektrik üretimi amaçlı bir tesis kurulması ve 10 yıl boyunca işletilmesi işini, kapalı teklif arttırma usulüyle ihale edecek. 

Nizip ve Karkamış ilçelerinin evsel atıklarının depolandığı Nizip Katı Atık Depolama Alanı’nda günlük yaklaşık 150 ton katı atık birikiyor. Kurulacak tesiste  depolama alanı içindeki organik atıkların oluşturduğu LFG gazı kullanılacak. 

İhale 04 Eylül 2020 günü saat 15.00’te Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak. İstekliler iş deneyimi belgelerini teklifleriyle beraber, komisyona sunacaklar. 

İhaleyi kazanan isteklinin bir yıl içinde tesisi kurup işletmeye başlaması gerekecek ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne brüt gelirden %15 yetki payı verecek. İhale için 10.576.292,40 TL muhammen bedel ve 317.288,77 TL de geçici teminat belirlendi.  

İhale evrakı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İhale Alım Satım Şube Müdürlüğü’nden 250 TL bedelle temin edilebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler