1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Gaziantep OSB’de atıklardan enerji üretilecek

Gaziantep OSB’de atıklardan enerji üretilecek

Enerji Günlüğü - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde evsel ve endüstriyel atıklardan enerji üretmek amacıyla bir tesis kurulacak. Gaziantep OSB...

Gaziantep OSB’de atıklardan enerji üretilecek

Enerji Günlüğü - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde evsel ve endüstriyel atıklardan enerji üretmek amacıyla bir tesis kurulacak. 

Gaziantep OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi yaptırmak amacıyla bir ihale açtı. İhale, söz konusu tesisin inşaat, montaj, kurulum, izin lisanslamalarının yapılması, tesisin şartnamelerde belirtilen ve mevzuat ve yönetmeliklere uygun olarak işletme ve bakımı işlerini kapsıyor. 

İHALE YERİ VE TARİHİ

Kapalı zarf teklif almak suretiyle yapılacak ihale, 12 Şubat 2017 günü saat 11:00’de Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü 1. Kısım toplantı salonunda gerçekleştirilecek. İhaleye konu iş, sözleşmenin noterce tescil edildiği günden itibaren en geç 7 gün içinde yer teslimi yapılarak başlayacak ve yer tesliminden itibaren her bir etap için 365 takvim günü sürecek.

İKİ ETAPTA TAMAMLANACAK 

Kurulacak tesisin birinci etabı için 120 ton/gün (60 ton/gün x2 adet) en az yüzde 25 kuru madde ihtiva eden çamurun yakılması için projelerinin hazırlanarak inşaat, montaj, kurulum, laboratuvar kurulumu, soğuk ve sıcak testler, 72 saatlik performans testleri ve devreye alma gerçekleştirilecek ve izin lisanslamaları yapılacak. İkinci etap için de 120 ton/gün (60 ton/gün x2 adet) çamur yakma ve 240 ton/günlük çamur yakma kapasitesine ulaşacak tesisten elde edilecek ısı ile beslenecek enerji santralinin; inşaat, montaj, kurulum, soğuk ve sıcak testler, 72 saatlik performans testleri ve devreye alınması gerçekleştirilecek ve izin lisanslamaları yapılacak. 

YERLİ VE YABANCIYA AÇIK

Gaziantep OSB’de kurulacak geri dönüşüme dayalı yeni enerji üretim tesisi kurulum ve işletme ihalesi, yerli ve yabancı istekilerin katılımına açık. İhaleye katılım için alınması zorunlu olan ihale dokümanı, İdarede görülebilecek ve 5 bin TL karşılığında temin edilebilecek.

Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 takvim günü olmak zorunda. İstenilen belgelere göre düzenlenecek teklif dosyasının ise en geç ihale günü saat 10:00’a kadar İdareye ulaştırılması gerekiyor. Belirtilen gün ve saatten sonra teslim edilen veya postadaki gecikmeler nedeniyle ulaşmayan teklifler dikkate alınmayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler