1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gaziantep Valiliği tarımsal sulama için 5 MW’lık GES kuracak

Gaziantep Valiliği tarımsal sulama için 5 MW’lık GES kuracak

Gaziantep Valiliği, Nizip ilçesinde güneş enerjisi kullanarak terfi pompalarından tarımsal sulama yapılması amacıyla 5 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak. 

Gaziantep Valiliği tarımsal sulama için 5 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Gaziantep Valiliği, Nizip ilçesinde güneş enerjisi kullanarak terfi pompalarından tarımsal sulama yapılması amacıyla 5 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak. 

Gaziantep ili, Nizip İlçesi, Hancağız Mahallesi adresinde Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 5 MW kapasiteli Hancağız Güneş Enerji Santrali (GES) yapılması planlanıyor.

20 milyon 500 bin lira değerindeki proje kapsamında Valilik, Devler Su İşleri tarafından gösterilen 472 bin metrekarelik alan üzerinde şebeke bağlantılı güneş enerji santrali kuracak. Kurulacak santral ile Belkıs-Nizip Pompaj Sulama Birliği İstasyonunda güneş enerjisi kullanarak terfi pompalarından tarımsal sulama yapılması amaçlanıyor. Proje ile toplam 101 bin dekar tarım alanın sulanması öngörülüyor. 

Güneş santrali sayesinde elektrik fiyatlarının pahalı olması nedeni ile bölgede faaliyet gösteren Belkıs-Nizip Pompaj Sulama Birliği ve bu Birliğin su verdiği bölge çiftçilerinin sulamayı kısmi olarak kullanması ve yapılan DSİ yatırımlarının çok düşük kapasitede çalıştırılması sorunu giderilecek. 

Enerji Günlüğü  

 

Önceki ve Sonraki Haberler