1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Gaziantep’e yalıtım dersi

Gaziantep’e yalıtım dersi

Enerji Günlüğü - Bu yıl içinde gerçekleşen Konya, Bursa, Erzurum, Isparta, Trabzon seminerlerinden sonra “Daha İyi Bir Dünya” projesinin 6. durağı...

Gaziantep’e yalıtım dersi

Enerji Günlüğü - Bu yıl içinde gerçekleşen Konya, Bursa, Erzurum, Isparta, Trabzon seminerlerinden sonra “Daha İyi Bir Dünya” projesinin 6. durağı Gaziantep oldu. WWF Türkiye, küresel iklim değişikliği, sera gazlarının atmosferde birikmesi, kuraklık gibi tehlikelere karşı geç olmadan harekete geçmek amacıyla, Filli Boya Yalıtım Grubu Capatect markasının da desteğiyle, başlattığı projeyle, yaklaşan bu tehlikelere karşı alınabilecek önlemler hakkında kamuoyunu bilgilendiriyor. Gaziantep’te yapılan etkinlikte, Gaziantep Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Şafak Tercan, “Gaziantep’te kişi başına düşen karbon ayak izimizi hesapladık. Hazırladığımız “İklim Değişikliği Eylem Planı” ile 2023 yılında kişi başına düşen sera gazı emisyonlarını yüzde 20 oranında azaltma hedefini koyduk” dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sinan Tütüncüler ise, Enerjinin ülke ekonomisi için öneminden bahsetti ve binalarda enerji verimliliğine ilişkin yönetmelikler ve enerji kimlik belgesi uygulaması üzerine bilgi verdi. Makine Mühendisleri Odası yöneticisi Hilmi Öztemir, Gaziantep halkının, ısı yalıtımına bir kere ödeyeceği parayı ısınma için her yıl ödediğinin farkında olmadığının altını çizdi. WWF-Türkiye yöneticisi Mustafa Özgür Berke ise  “İklim değişikliğinin etkileri ülkemizde hali hazırda hissediliyor. Sera gazı emisyonlarındaki artış eğiliminin devam etmesi halinde 2060 yılında ortalama sıcaklıklardaki artış 4°C’yi aşacak. Gaziantep, iklim değişikliği konusundaki eyleme geçme kararlılığı ile Türkiye’nin Almanya’sı olmuş durumda. Bu bize umut veriyor” diye konuştu.

Filli Boya Yalıtım Grubu Teknik Pazarlama Yöneticisi Güneş İnan, yaptığı sunum ile ısı yalıtımı ile sağlanabilecek enerji tasarrufunun önemine rakamlarla dikkat çekti. “Gaziantep küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenecek Büyükşehirlerimizin başında geliyor” diyen İnan sözlerine şöyle devam etti. “Isı yalıtımı, kişilerin küresel iklim değişikliği ile mücadelesinde enerji verimliliği açısından diğer tüm yöntemler arasında en etkili olanıdır. 5 cm kalınlığında Capatect Dalmaçyalı ısı yalıtımı ile Gaziantep’de ortalama bir apartman dairesinin yıllık 1200 metreküp olan doğalgaz sarfiyatını yüzde 51 oranında azalmak mümkün. Daire başı yılda elde edilen tasarruf 650 TL değerinde 605 m³ doğalgaza eşdeğerdir.”

Önceki ve Sonraki Haberler