1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Gaziantep’te atıktan yakıt üretilecek

Gaziantep’te atıktan yakıt üretilecek

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde kurulacak tesiste tehlikeli ve tehlikesiz atıklar işlenerek günde ortalama 40 ton atıktan türetilmiş yakıt üretilecek.

Gaziantep’te atıktan yakıt üretilecek

Enerji Günlüğü - Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde kurulacak tesiste tehlikeli ve tehlikesiz atıklar işlenerek günde ortalama 40 ton atıktan türetilmiş yakıt üretilecek.

Gaziantep ili, Oğuzeli İlçesi, Gürsu Mahallesi, Kolbağı Mevkiinde toplam 6 bin m2’lik alanda Tamer Kılın tarafından Tehlikeli/Tehlikesiz Atık Depolama, Atıktan Türetilmiş Yakıt ve Elektronik Atık İşleme Tesisi kurulması planlanıyor. Proje için 4,5 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor. Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) tesisi günde ortalama 40 ton atıktan türetilmiş yakıt üretim kapasitesine sahip olacak. 

Sanayi tesislerinden lisanslı araçlar ile alınacak olan tehlikeli atıklar tesise gelir gelmez fiziksel ve kimyasal özelliklerine göre sınıflandırılacak. Sınıflandırma işlemi sırasında, atıklar içerisinde bulunan metal gibi yabancı maddeler metal seperatörleri tarafından ayrılacak ve atıklardan ayrı olarak depolanacak. Kırıcıya gönderilen saatte ortalama 4 ton tehlikeli atık parçalanarak 2-3 cm boyutlarında parçalar haline getirilecek. Kırıcıdan çıkan parçalanmış atıklar konveyör bant ile kapalı depo alanlarına alınacak. Depo alanından araçlara yükleme bant ve duruma göre iş makineleri ile yapılacak ve işlenmiş atıklar (ATY) çimento fabrikalarında alternatif yakıt olarak kullanılmak üzere sevk edilecek. 

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler