1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gaziantep’te depolamalı güneş santrali kurulacak

Gaziantep’te depolamalı güneş santrali kurulacak

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 115 MW kurulu gücünde depolamalı güneş santrali kurulacak. Kalen Elektrik proje için 1 milyar 173 milyon lira yatırım yapacak. 

Gaziantep’te depolamalı güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Kalen Elektrik, Gaziantep’te 115 MW kurulu gücünde depolamalı Karakesek Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

Kalen Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Kalen Elektrik Toptan Satış ve Ticaret A.Ş. tarafından Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi sınırları içinde 115 MW kurulu gücünde Karakesek Güneş Enerji Santrali (GES) ve 115 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. 

Toplam 230 hektar alanda kurulacak santral ve depolama tesisi için 1 milyar 173 milyon lira yatırım yapılacak. Proje kapsamında kurulacak santralde yılda azami 230 milyon kwh elektrik üretilmesi öngörülüyor. 

Güneş Enerji Santralinde Fotovoltaik sistem marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviricileri yardımıyla alternatif enerjiye çevrilecek. Projede 400 Watt gücünde 287 bin 500 adet bi-facial güneş paneli ile 115 MWh gücünde enerji depolama tesisi ve bu kapsamda 23 adet evirici kurulacak. Üretilecek olan enerji santral sahası içerisinde 0,5 hektarlık alanda kurulacak olan 115 MWh kapasiteli lityum-iyon bataryaları kullanan Elektrik Depolama Tesisinde depolanacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler