1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gaziantep’te elektrikli otobüsler yola çıktı

Gaziantep’te elektrikli otobüsler yola çıktı

Enerji Günlüğü - Akıllı Şehir projesi kapsamında Gaziantep’te elektrikli otobüsler seferlere başladı.Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar...

Gaziantep’te elektrikli otobüsler yola çıktı

Enerji Günlüğü - Akıllı Şehir projesi kapsamında Gaziantep’te elektrikli otobüsler seferlere başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar EDAŞ iş birliğiyle 2016 yılında hayata geçirilen ‘Akıllı Şehir’ örnek uygulamalarında yeni bir adım atıldı. Proje kapsamında Temsa tarafından sağlanan MD9 ElectriCITYmodel elektrikli otobüsler, Türkiye’nin ilk akıllı parkı Masal Parkı’nda seferlerine başladı.

SESSİZ VE ÇEVRECİ OTOBÜSLER

Otobüsün güzergâhı Otogar-Çarşı olarak belirlendi. Elektrikli otobüs ile birlikte Gaziulaş Otobüs İşletme Garajına şarz istasyonu kuruldu. Sefere çıkan MD9 ElectriCITY otobüsün araç tam doluluğunu sağlanması ile günlük 472 yolcu taşıması planlanırken; tamamen yerli teknolojilerle üretilen otobüs aynı hatta çalışan bir dizel araç ile karşılaştırıldığı zaman akaryakıt kullanımında ortalama km başına 0.26 litrelik tasarruf edilecek. Egzoz gazından kaynaklanan hava kirliliğini ortadan kaldıran otobüslerle karbon salımının önüne geçilecek. Elektrikli otobüsler, günde 240 kilometre yol alabiliyor ve elektrik dışında hiçbir enerji kaynağı kullanılmıyor. Proje tamamlandığında Türkiye'nin ilk akıllı park uygulamasının gerçekleşmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler