1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gaziantep’te GES projesine ÇED gerekli görülmedi

Gaziantep’te GES projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Dila Enerji'nin Gaziantep’te yapmayı planladığı GES projesi için 'ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.Çevresel Etki Değerlendirmesi...

Gaziantep’te GES projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Dila Enerji'nin Gaziantep’te yapmayı planladığı GES projesi için 'ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Dila Enerji tarafından Gaziantep'te yapılması planlanan Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Gaziantep ili Yavuzeli, ilcesi Keşrobası Köyü, Şamıgöl Mevkii, Ada No :101, Parsel No: 102 mevkiindeki Dila Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketitarafından yapılması planlanan Lisanssız Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Lisanssız Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Tesisi projesi'ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler