1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gazioğlu Türkiye’ye temiz enerji üretiyor

Gazioğlu Türkiye’ye temiz enerji üretiyor

Enerji Günlüğü - Gazioğlu Solar Enerji, otellerden uygulama tesislerine kadar çeşitli sektörlerde enerji tasarrufunun öncüleri arasına adını yazdırdı....

Gazioğlu Türkiye’ye temiz enerji üretiyor

Enerji Günlüğü - Gazioğlu Solar Enerji, otellerden uygulama tesislerine kadar çeşitli sektörlerde enerji tasarrufunun öncüleri arasına adını yazdırdı. Ağustos 2012’de kurulumunu tamamlayıp Çerkezköy Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesinde üretimine başlayan şirket,  20 milyon liralık yatırımıyla Türkiye’de yenilenebilir enerji sektöründeki yerini aldı. 46 bin metrekarelik tesisinde üretimini sürdüren Gazioğlu Solar Enerji, oteller, uygulama tesisleri, fabrikalar ve çeşitli işyerlerinin yanı sıra, sunduğu bireysel müşterilerine de elektrik sağlıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, “Panel üretiminde kullandığı ham maddeleri Bosch, Wacker Chemie ve Trakya Cam gibi firmalardan aldığından, Gazioğlu Solar Enerji, Alman Standartları’na uygun üretim yapıyor. Komax Stringer sayesinde hücreler el değmeden dizildiğinden, üstün kalitede, yüksek verimli paneller üretiliyor.  Electrolumine-scence ile gözle görülmeyecek hücre çatlak kontrolü yapılıyor. Bu sayede sunduğu GSE Mono Power, sınıfının en kaliteli ve en verimli fotovoltaik güneş paneli unvanını elde ediyor” ifadelerine yer verildi. Şirket ortağı Kerim Gazioğlu ise amaçlarının bu konudaki bilinci geliştirerek ucuz fiyata kötü paneller yerine kaliteli panellerin kullanılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.