1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Gazipaşa Enerji, Mersin’deki HES’e yardımcı RES kuracak

Gazipaşa Enerji, Mersin’deki HES’e yardımcı RES kuracak

Gazipaşa Enerji, Mersin’in Mut ilçesindeki 48,5 MW’lık Birkapılı Hidroelektrik Santralini (HES) rüzgar ile hibrit santrale dönüştürecek. Şirket bu amaçla 267 milyon TL’yi aşan bir yatırımla 28,7344 MW’lık rüzgar enerji santrali (RES) kuracak.

Gazipaşa Enerji, Mersin’deki HES’e yardımcı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Mersin’in Mut ilçesinde işletilmekte olan 48,5 MW kurulu gücündeki Birkapılı Hidroelektrik Santraline (HES) yardımcı kaynak olarak 28,7344 MW kurulu gücünde rüzgar enerji santrali (RES) kurulacak.

Ere Grubu şirketlerinden Gazipaşa Enerji Üretim AŞ, Mersin’de işletmekte olduğu 48,5 MW kurulu gücündeki Birkapılı Hidroelektrik Santralini (HES) rüzgar ile hibrit santrale dönüştürmeyi planlıyor. Şirket, 267 milyon TL’yi aşan bir yatırımla santrale yardımcı kaynak olarak 28,7344 MW kurulu gücünde rüzgar enerji santrali (RES) kuracak. Böylece birleşik enerji santralinin kurulu gücü toplamda 77,2344 MWm/48,5 MWe olacak. 

Proje kapsamında Mersin ili, Mut ilçesi, Burunköy ve Gençali Mahalleleri mevkiinde kurulacak olan rüzgar santralinde toplam 8 adet rüzgar türbini kullanılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler