1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, 2013’te gaz ihracatını artırmayı hedefliyor

Gazprom, 2013’te gaz ihracatını artırmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom’dan bir yetkilinin açıklamasına göre, Rus şirket 2013 yılında Avrupa’ya ihraç ettiği gaz hacmini 152 milyar...

Gazprom, 2013’te gaz ihracatını artırmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom’dan bir yetkilinin açıklamasına göre, Rus şirket 2013 yılında Avrupa’ya ihraç ettiği gaz hacmini 152 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyor. Şirketin 2013 yılı için ortalama gaz fiyatına ilişkin beklentisi ise bin metreküpe 370 dolar seviyesinde.
Geçtiğimiz hafta Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Avrupa’daki gaz talebinin ve buna bağlı sevkiyatların giderek arttığını belirtmişti. Miller bu artışın Kuzey Akım, Güney Akım gibi projelerin ne kadar zamanında yapıldığını ve ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha kanıtladığını da vurgulamıştı.
Gazprom Başkan Yardımcısı Valeriy Golubev ise şirketin 2013 yılında gaz üretimini arttırıp 500 milyar metreküpe çıkarmayı hedeflediğini açıklamıştı.
Gaz ithalatını arttırmak isteyen Türkiye’yi örnek gösteren kimi uzmanlar, 2013’ün Ocak ve Şubat ayının soğuk geçmesi durumunda Avrupa’da Rus gazına olan talebin yüksek kalacağını bu gelişmeden Gazprom’un kazançlı çıkabileceğini belirtiyor. Ancak uzmanlar, genel olarak Avrupa’nın Rusya için stratejik önem taşıyan bir pazar olmaktan çıkmaya başladığını düşünüyor.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler