1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom 2019’da 843 milyon metreküp teslimat kapasitesine ulaştı

Gazprom 2019’da 843 milyon metreküp teslimat kapasitesine ulaştı

Gazprom Yönetim Komitesi Başkanı Alexey Miller, 2019’da şirketin günde 843 milyon m3 teslimat kapasitesine ulaştığını söyledi.

Gazprom 2019’da 843 milyon metreküp teslimat kapasitesine ulaştı

Enerji günlüğü - Gazprom Yönetim Komitesi Başkanı Alexey Miller, 2019’da şirketin günde 843 milyon m3 teslimat kapasitesine ulaştığını söyledi.

Gazprom Yönetim Komitesi Başkanı Alexey Miller, 2019 yılıyla ilgili değerlendirmelerini paylaştığı açıklamasında şirketin teslimat kapasitesinin günde 843,3 milyon m3 düzeyine çıktığını söyledi. 

Rus Devleti’nin uluslararası doğalgaz şirketi Gazovaya Promyshlennost (Gazprom) için 2019 yılının had safhada olaylı geçtiğini bildiren Alexey Miller, 2019 yılını özetlemeye kaynak tabanının gelişmesinden başlamak isteyeceğini kaydetti. Millet şöyle konuştu, “Yamal Yarımadası’ndaki yeni gaz üretim merkezinin kapasitesini geliştirdik. Ülkemiz için anahtar önemdedir. Rezervler açısından eşsiz bir saha olan Kharasaveyskoye sahasından başlamak üzere uzak Kuzey bölgedeki Bovanenkovskoye Gaz Sahası’nı geliştirme çalışmaları da 2019’un önemli işlerinden biriydi”. 

GAZPROM HEM BATI’DA HEM DOĞU’DA BÜYÜK TEDARİKÇİ

İkinci olarak sonbahar ve kış sezonlarında, dağıtım ve teslimat altyapısının, yeraltı depolama kapasitemize yaklaşan düzeye getirilmesinden bahsetmek gerektiğini kaydeden Miller, “Performansımız çok kesin çizgilerle yükseldi. Depolarımızın teslimat kapasitesini bütün zamanların rekoru olarak günde 843,3 milyon metreküpe çıkardık. Böylece kış teslimatları açısından gaz ikmalimizin güvenilirliği yeni bir seviye yakalamış oldu” diye konuştu. 

Dış pazarlarda Gazprom’un ihracat potansiyelini arttırdıklarını bildiren Miller, açıklamasında iki ihracat kanalının; TürkAkım ve Sibirya’nın Gücü hatlarının devreye girdiğini hatırlattı ve şunları ekledi, “Bu bizim için şu anlama geliyor; bir yandan Batı için daha da güvenilir bir tedarik kanalı oluşturduk; bir yandan Çin Halk Cumhuriyeti ile uzun vadeli stratejik anlaşmalarımız doğrultusunda Doğu’ya yönelik de güvenilir tedarikçi pozisyonu kazandık”. 

AMUR TESİSİ’NİN FİNANSMANI BİLE BÜYÜK BAŞARIYDI

“Geçen yıl Amur Gaz İşleme Tesisi’nin (GİT) inşa sürecini yarıladık. Bu da 2019’un önemli gelişmelerinden biriydi. Ust-Luga’daki projenin başlaması da yine yılın en önemli gelişmelerinden oldu. Her ikisi de dünyanın en büyük tesislerinden olacak. Amur GİT’in 11,4 milyar euro tutarlı finansman sözleşmesi bile Gazprom tarihinde önemli yere sahip, büyük bir başarıydı bizim için. Finansal performansımız da 2019’da ayakları yere basan bir çizgi izledi. Bağlı kuruluşlarımızla beraber, ne kadar dayanıklı olduğumuzu kanıtladık. Özelde enerji sektöründe, genelde de dünyanın tüm sektörlerinde hissedilen ekonomik daralmaya rağmen, rekor düzeydeki 360,8 milyar ruble tutarında ödemenin altından kalktık”.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler