1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: ABD`nin kaya gazı balonu yakında patlar!

Gazprom: ABD`nin kaya gazı balonu yakında patlar!

Enerji Günlüğü - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, ABD'nin kaya gazı üretiminin karlı olmadığını, kabarcıkların yakında patlayacağını iddia etti....

Gazprom: ABD`nin kaya gazı balonu yakında patlar!

Enerji Günlüğü - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, ABD'nin kaya gazı üretiminin karlı olmadığını, kabarcıkların yakında patlayacağını iddia etti. Kaya gazı üretimi ile ilgili şimdiye kadar olumlu tek proje görmediklerini ifade eden Miller, "Bu alanda yapılan çalışmaların sonuçları negatif. Bunun yakında patlayacak bir balon olduğu yönünde düşünceler var" dedi. Amerika'nın Gazprom'un rakibi olmadığını savunan Miller, "Kaya gazı konusunda çok fazla şüphelerimiz var. Burada herhangi bir risk de görmüyoruz. ABD doğalgaz ihtiyacı olan bir ülke. Büyük bir doğalgaz pazarı. Herkesten daha fazla doğalgaz tüketiyor." değerlendirmesinde bulundu.

   

Uzman raporlarına göre ABD, azalan doğalgaz üretimini ancak karşılayabilecek oranda kaya gazı üretimi yapabilecek. Rus enerji devi Gazprom'a göre bölgeden ek doğalgaz ihracatı yapılma ihtimali çok düşük. ABD'nin enerji güvenliği açısından kaya gazı konusunu gündeme taşıdığını savunan Miller, "Biz de benzer teknolojiye tamamı ile sahibiz. Örneğin Gazprom, Kuzbass bölgesinde kömürden doğalgaz üretiyor" bilgisini verdi.

  

Citigroup'un yayınladığı rapora göre, Kuzey Amerika'da yoğun kaya gazı olduğu ve gelecekte enerji kavşaklarından biri haline geleceği belirtiliyor. İddialara göre, Türkiye'de de 1,8 trilyon metreküp üretilebilir kaya gazı bulunuyor. Bu miktar Türkiye'nin 40 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabilecek seviyede. Doğalgazın alternatifi olarak gündeme gelen kaya gazı, küçük taneli kayaçların gözeneklerinde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler