1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, ağır kış beklentisiyle 66 milyar m3 gaz depoladı

Gazprom, ağır kış beklentisiyle 66 milyar m3 gaz depoladı

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, bu yıl geçen yılkine göre daha ağır bir kış beklentisi içinde. Şirket bu nedenle depolanan gaz stokunu 1...

Gazprom, ağır kış beklentisiyle 66 milyar m3 gaz depoladı

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, bu yıl geçen yılkine göre daha ağır bir kış beklentisi içinde. Şirket bu nedenle depolanan gaz stokunu 1 milyar m3 artışla 66 milyar m3 seviyesine çıkardı.
Rus enerji devi Gazprom sözcüsü Sergey Kupriyanov, önümüzdeki kış döneminin geçtiğimiz yıla göre daha soğuk geçmesini beklediklerini; buna bağlı olarak gaz tüketiminin de artacağını duyurdu. Gazprom basın dairesinden yapılan açıklamaya göre şirket yönetimi, 2012-2013 kış döneminde Rusya birleşik gaz tedarik sisteminin çalışmaya ne derecede hazır olduğunu inceledi. Toplantıda sistemin genel hatlarıyla kışın çalışmaya hazır olduğu kaydedildi.
Açıklamada ayrıca Gazprom’un geçtiğimiz kış sezonunda yer altı depolarından harcanan gazın dolum işlerinin tamamlanmak üzere olduğu, bu yıl Rusya’nın gaz depolarındaki rezervin geçtiğimiz yıla göre 1 milyar metreküp daha arttırılacağı ve böylelikle depolanan gaz hacminin Rusya’nın gaz sektöründe ilk kez 66 milyar metreküpe çıkarılacağı belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler