1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Avrupa ile ilişkilerini güçlendiriyor

Gazprom Avrupa ile ilişkilerini güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - Gazprom doğalgaz piyasasında güç ve etkinliğini korumak için Fransa ve Siemens ile ilişkilerini güçlendiriyor.Gazprom Başkanı Alexey...

Gazprom Avrupa ile ilişkilerini güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - Gazprom doğalgaz piyasasında güç ve etkinliğini korumak için Fransa ve Siemens ile ilişkilerini güçlendiriyor.

Gazprom Başkanı Alexey Miller, Fransız diplomatlar ve Siemens Başkanı ile bir araya gelerek ilişkilerini güçlendirmeyi ve Alman Siemens şirketi ile teknolojik işbirliğini daha da arttırmayı amaçladı.

Siemens CEO’su Joe Kaeser, iki şirketin 20 yılı aşan işbirlikleri ile birçok ortak başarılı proje gerçekleştirdiklerini belirterek, özellikle otomasyon ve bilişim sistemlerinde, Gazprom’un tesislerinin türbinleri kadar elektrik ekipmanları ve doğalgaz kompresörlerinin sağlanmasında iyi bir işbirliği sağlandığını ifade etti.

FRANSA İLE BORU HATTI PROJELERİ KONUŞULDU

Miller, Fransa’nın Rusya Büyükelçisi Jean-Maurice Ripert ile Güney Akım ve Kuzey Akım projeleri hakkında konuştu. Yayınlanan ikinci bir not ile Güney Akım ve Kuzey Akım projeleri gibi ortak projelerin gerçekleştirilmesinin Rusya ile Avrupa arasındaki bağları güçlendireceği ve Avrupalı müşterilere güvenli doğalgaz arzını arttıracağı ifade edildi.

Gazprom’un Güney Akım Boru Hattı açık deniz bölümünde ortağı olan İtalyan Petro ve doğalgaz şirketi Eni Başkanı Paolo Scaroni geçtiğimiz günlerde Ukrayna krizi nedeniyle Güney Akım Projesinde Avrupa ülkelerinin projeyi tamamlamak için vermeleri gereken birçok iznin tehlikede olduğunu söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler