1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Avrupa kontratlarını iyileştirebilir

Gazprom Avrupa kontratlarını iyileştirebilir

Enerji Günlüğü - Gazprom, Avrupalı müşterilerini elinde tutmak için kontratlarda değişiklik yapmayı değerlendiriyorVedomosti gazetesinin haberine göre,...

Gazprom Avrupa kontratlarını iyileştirebilir

Enerji Günlüğü - Gazprom, Avrupalı müşterilerini elinde tutmak için kontratlarda değişiklik yapmayı değerlendiriyor

Vedomosti gazetesinin haberine göre, Rus doğal gaz tekeli Gazprom, Ukrayna nedeniyle batı ülkeleri ile yaşanan gerilim ortamında Avrupalı müşterilerini elde tutmak için gaz satış kontratlarında değişiklikler yapmayı değerlendiriyor.

Vedomosti'nin Gazprom'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Şirket, 'al ya da öde' zorunluluklarında değişiklik yapmaya istekli olabilir.

Habere göre İtalyan enerji devi Eni’nin Genel Müdürü Paolo Skaroni, Sole 24 gazetesine verdiği demeçte, nisan ayının sonunda şirketin Gazprom ile sözleşmesini gözden geçirmeye hazırlandığını söyledi.

Alman Wintershall şirketinin Genel Müdürü Rainer Seele, Rusya’ya yönelik yaptırımların yalnızca bu ülkeye değil, Almanya’ya ve genel olarak Avrupa’ya da zarar vereceği uyarısında bulunurken, E.On şirketi Genel Müdürü Johannes Teyssen, Rusya’da faaliyet gösteren 6 bin Alman şirketi olduğuna dikkat çekti.

Gazprom ise habere ilişkin yorum yapmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler