1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Avrupa’ya kış uyarısı

Gazprom Avrupa’ya kış uyarısı

Rus doğal gaz devi Gazprom, Avrupa'nın doğal gaz stoklarında 2022-23 kışı öncesinde ulaştığı seviyeye 2023-24 kışı öncesinde yakalamakta zorlanacağı uyarısında bulundu.  

Gazprom Avrupa’ya kış uyarısı

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Avrupa'nın gelecek kış için yeterli stok yapmakta zorlanacağı uyarısında bulundu.

Gazprom'un kendi çıkardığı dergiye Gazprom Export yöneticisi Sergei Komlev tarafından yazılan makalede, "Rusya'dan Avrupa'ya gaz sevkiyat hacminin ciddi şekilde düştüğü dikkate alındığında, 2023-24 kışına doğru giderken Asya'nın, özellikle Çin'in'in doğal gaz talebine bağlı olarak Avrupa'da geçen yılki seviyelerde rezerv biriktirilmesi olasılığı kuşkulu" denildi.  

Makalede, Rusya'nın Avrupa'ya gaz sevkiyatında düşüşten ABD'nin yararlandığı, ABD'nin Rusya'ya LNG ihracatının 2022'de 2,4 kat arttığı, Norveç'in Avrupa'nın en büyük gaz tedarikçisi ünvanını Rusya'dan aldığı da belirtildi.

MACARİSTAN EK GAZ SEVKİYATINDA ANLAŞTI

Öte yandan Macaristan, bu yıl ek gaz sevkiyatı yapılması opsiyonunun sürdürülmesi için Gazprom ile anlaştı. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak ile Moskova'daki görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Gazprom'un bu yıl Macaristan'a ek gaz sevkiyatı yapması için opsiyonun devam ettirilmesinde anlaştıklarını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler