1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, Azeri şirkete doğalgaz satacak

Gazprom, Azeri şirkete doğalgaz satacak

Enerji Günlüğü - Gazprom, Azeri Azerbaijan Methanol Şirketi'ne metanol üretiminde kullanılması için doğal gaz satacak.Rus doğal gaz devi Gazprom, Azerbaycan'ın...

Gazprom, Azeri şirkete doğalgaz satacak

Enerji Günlüğü - Gazprom, Azeri Azerbaijan Methanol Şirketi'ne metanol üretiminde kullanılması için doğal gaz satacak.

Rus doğal gaz devi Gazprom, Azerbaycan'ın Karadağ bölgesinde bulunan Azerbaijan Methanol Company ile bugün Bakü'de doğal gaz satış anlaşması imzaladı. İmzaları Gazprom Export Genel Müdürü Elena Burmistrova ile Azerbaycan Metanol Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nizami Piriyev attı.

Yapılan anlaşmaya göre Gazprom, metanol üretiminde kullanılmak üzere Azerbaycan'a yılda 2 milyar metreküp gaz satacak. Gazprom Grubu’nun doğalgaz arzı, Karadağ Metanol Tesisinin kapasitesinin yüzde yüzünü karşılayacak. Azerbaycan’da nihai tüketiciye yönelik doğalgaz tedarikinin mümkün olan en yakın zamanda başlaması planlanıyor.

Azerbaycan Metanol Şirketi, 2007 yılında petrokimya ürünlerine kurucu ve işletmeci olarak yatırım yapmak üzere kurulmuştu. Şirket, Hazar havzasındaki uluslararası hidrokarbon yatırımları portföyüne ek olarak Azerbaycan’da Karadağ Metanol Tesisinin de içinde olduğu kapsamlı bir yatırım planı hazırlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler