1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom CEO’su Yunan Başbakanı’yla DEPA’yı görüştü

Gazprom CEO’su Yunan Başbakanı’yla DEPA’yı görüştü

Enerji Günlüğü - Rus Enerji devi Gazprom’un CEO’su Aleksey Miller, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile DEPA ve doğalgaz konularını konuştu. Maliye...

Gazprom CEO’su Yunan Başbakanı’yla DEPA’yı görüştü

Enerji Günlüğü - Rus Enerji devi Gazprom’un CEO’su Aleksey Miller, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile DEPA ve doğalgaz konularını konuştu. Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis’li de bir görüşme yapan Aleksey Miller, Yunanistan enerji piyasasında var olan ve devam eden faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

Hatırlanacağı üzere Yunanistan’ın BOTAŞ’ı sayılan doğalgaz şirketi DEPA’nın özelleştirilmesine ilişkin nihai teklifler Nisan ayı ortalarında sunulacak. DEPA’nın özelleştirilme sürecinin son aşamasında Gazprom dışında M&M GasCo şirketi de DEPA için teklif sunacak şirketler arasında yer alırken, Negusneft (Sintez Group) ise DEPA dışında doğalgaz dağıtım şirketi DESFA için de teklif sunacağını açıklamıştı. Öte yandan PPF ve GEK TERNA ortaklığının yanı sıra SOCAR da DESFA için teklif hazırlayan şirketler arasında yer alıyor.  Hükümet kaynakları Başbakan Antonis Samaras’ın özelleştirme sürecini yakından takip ettiğini ve sürecin şeffaflıkla tamamlanması için uğraş verdiğini aktarıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler