1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Çin ve Japonya ile yakın temasta

Gazprom Çin ve Japonya ile yakın temasta

Enerji Günlüğü - Gazprom konumunu güçlendirmek için Japonya ve Çin ile ikili ilişkilerini geliştirme çabalarını yoğunlaştırdı. Gazprom portföyünü...

Gazprom Çin ve Japonya ile yakın temasta

Enerji Günlüğü - Gazprom konumunu güçlendirmek için Japonya ve Çin ile ikili ilişkilerini geliştirme çabalarını yoğunlaştırdı. Gazprom portföyünü çeşitlendirmeye, özellikle de doğu rotası ile doğal gaz tedariğine önem veriyor.

Naturalgaseurope’un haberine göre, Ukrayna’nın AB ile yakınlaşmasının ardından Rusya doğuya yöneldi.Gazprom Çin ve Japonya’ya keşif seferleri düzenliyor.

CNPC’nin Novatek ve Rosneft ile işbirliği anlaşması imzalamasının ardından Gazprom da bu rakiplerine katılmak istiyor. Bu çerçevede Gazprom Başkanı Alexey Miller Pazar günü Pekin’de Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) Başkanı Zhou Jipingile bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi.Asya en can alıcı nokta ve burada da Çin en mantıklı yatırım ülkesi, çünkü bu iki büyük BRİC ülkesi birbirini tamamlayan ihtiyaçlara sahip.Çin’in enerjiye ihtiyacı var, Rusya’nın da onu satmaya.

Salı günü ise, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vitaly Markelov , Russky Adası'nda bulunan Vladivostok’taVladivostok-LNG projesinin tanıtımında bir sunum gerçekleştirdi. Sunummuhtemel sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG)alıcılarını ve Japon ortakları hedefliyordu. Asya-Pasifik LNG pazarı dünyanın en açık ve hızlı büyüyen pazarı. Japonya da buradaki en büyük gaz alıcısı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler