1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, Çin`e sattığı gazın fiyatını indirecek

Gazprom, Çin`e sattığı gazın fiyatını indirecek

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Çinli yetkililerinin ilgisini çekecek yeni bir teklifte bulunduklarını belirtti. Miller,...

Gazprom, Çin`e sattığı gazın fiyatını indirecek

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Çinli yetkililerinin ilgisini çekecek yeni bir teklifte bulunduklarını belirtti. Miller, “Batı Koridor” olarak bilinen Altay gaz boru hattından yapılan gaz sevkiyatlarının optimizasyon analizi sonucunda, baz fiyatlarda indirim yapmanın mümkün olduğunun anlaşıldığını kaydetti.
Gazprom Başkanı ayrıca söz konusu teklifte hem Avrupa’ya, hem de Asya-Pasifik ülkelerine yapılan gaz sevkiyatlarından eşit gelir ilkesinin uygulandığını ve dolayısıyla bu konuda herhangi bir çelişkiye düşülmemesi gerektiğini vurguladı.
Miller, Gazprom’un Çin ile gaz sevkiyatlarının “doğu alternatifi” konusunda da ayrıntılı görüşmelere başladığını, bu görüşmelerin Gazprom’un Doğu Gaz Programının kabul edilmesiyle mümkün hale geldiğini ifade etti.
Doğu Gaz Programında Yakutistan’daki Çayadin gaz yatağı ile ilgili geliştirme süreçleri ve Yakutistan-Habarovsk-Vladivostok gaz boru hattının yapımı ve bu hat üzerinden Rus gazını Çin’e ulaştıracak bir kolun yapımı öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler