1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom - CNPC doğalgaz anlaşması Mayıs’ta

Gazprom - CNPC doğalgaz anlaşması Mayıs’ta

Enerji Günlüğü – Gazprom ve CNPC Mayıs ayında Rusya’dan Çin’e doğu hattıyla doğalgaz taşıyacak olan boru hattı için anlaşma imzalayacak.Gazprom’un...

Gazprom - CNPC doğalgaz anlaşması Mayıs’ta

Enerji Günlüğü – Gazprom ve CNPC Mayıs ayında Rusya’dan Çin’e doğu hattıyla doğalgaz taşıyacak olan boru hattı için anlaşma imzalayacak.

Gazprom’un internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, Gazprom Başkanı Alexey Miller ve Çin Ulusal Petrol Birliği (CNPC) Başkanı Zhou Jiping’in Salı günü Gazprom merkez binasında bir araya gelerek mevcut işbirliğini Mayıs’ta doğalgaz anlaşması imzalayarak pekiştirme konusunu ele aldıkları belirtildi.

Açıklamada, tarafların Rusya’dan Çin’e doğu hattıyla doğalgaz taşıyacak olan boru hattı konusunu görüştükleri ve devam eden hazırlıkların neredeyse tamamlandığı belirtildi.Gazprom ve CNPC’nin Mayıs ayında imzalanacak olan anlaşmaya hazırlandıklarına da dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle devam edildi: “ Alexey Miller ve Zhou Jiping doğu rotasıyla doğalgaz arzının her iki ülke için de stratejik önemde olduğunu vurguladılar. Bunun Rusya için anlamı büyük yeni bir gelişmekte olan piyasaya girmek olurken, Çin ekonomik olarak büyük bir canlanma ve çevresel gelişme kaydedecektir” .

Önceki ve Sonraki Haberler