1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom doğal gaza talebin yenilenebilirden fazla olmasını bekliyor

Gazprom doğal gaza talebin yenilenebilirden fazla olmasını bekliyor

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom 2040’a kadar doğal gaz talebinin yenilenebilir talebinden daha fazla olacağını öngörüyor.

Gazprom doğal gaza talebin yenilenebilirden fazla olmasını bekliyor

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom 2040’a kadar doğal gaz talebinin yenilenebilir talebinden daha fazla olacağını öngörüyor.

Rus gaz devi Gazprom Genel Müdür Yardımcısı Oleg Aksyutin, Gazprom’un önümüzdeki 20 yılda doğal gaz talebinin artmasını ve enerji tüketiminde yenilenebilir kaynaklar ve hidrojenden daha büyük bir rol oynamasını beklediğini söyledi. Aksyutin, 2020-2040 yıllarında ek enerji talebinin neredeyse yüzde 40'ını doğal gazın oluşturmasını öngördüklerini ifade etti. Buna karşılık yenilenebilir kaynakların ise ek enerji talebinin yüzde 34’ünü oluşturacağının öngörüldüğünü kaydetti. Aksyutin ayrıca, metandan daha temiz bir yakıt olarak görülen hidrojen için küresel bir pazar olmadığını ve niteliklerinin henüz tam olarak araştırılmadığını söyledi.

Gazprom tarafından hazırlanan sunumda, Gazprom'un ana tedarik pazarları olan Avrupa ve Çin’de doğal gaz talebinin 2030 yılına kadar yılda yaklaşık 1 trilyon metreküpe yükselmesi bekleniyor. Avrupa ve Çin’de doğal gaz talebi 2020'de 865 milyar metreküp olarak gerçekleşti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler