1. HABERLER

  2. Gazprom elektrik çalışmalarını genişletecek

Gazprom elektrik çalışmalarını genişletecek

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom’un elektrik çalışmalarını yürüten bağlı ortaklığı Gazprom Energoholding, 2027 yılına kadar...

Gazprom elektrik çalışmalarını genişletecek

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom’un elektrik çalışmalarını yürüten bağlı ortaklığı Gazprom Energoholding, 2027 yılına kadar çalışmalarını ve karını artırmayı hedefliyor.

Rus enerji devi Gazprom Yönetim Kurulu’nun şirketin 2018–2027 için elektrik üretim stratejisini onayladığını açıkladı.

Şirketin elektrik ve ısı üretimi, ısı transferi ve pazarlama gibi alanlardaki temel varlıkların Gazprom Energoholding'de konsolide edildiği hatırlatılan açıklamada, Şirketin 2018–2027 için enerji üretim stratejisinde hedefin tüketiciler için enerji kaynaklarının güvenilirliğini korurken sürdürülebilir kar büyümesini sağlamak olduğu ifade edildi.

Strateji aynı zamanda üretken kapasitelerin oluşturulması ve iyileştirilmesi ile birlikte artık ekonomik açıdan uygun olmayan tesislerin hizmet dışı bırakılmasını da içeriyor. Operasyonel etkinlik, teknolojik gelişme ve ithal ikamesi ekipmanının kullanımında daha fazla gelişmeye özel dikkat gösterileceği ve Rusya'da ve yurtdışında gelecek vaat eden pazarlara girilerek elektrik çalışmalarının çeşitlendirileceği de vurgulandı.

ŞİRKET FİNANSAL OLARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR

Avrupa'nın en iyi on enerji üreticisinden biri olan Gazprom Energoholding çatısında toplanan varlıkların toplamda 38.8 GW kurulu güce ulaştığı ve Grubun 2007–2017 döneminde yıllık gelir büyümesinin ortalama yüzde 15 civarında olduğu ve finansal olarak sürdürülebilir olduğu kaydedildi.

Gazprom'un kapasite tedarik anlaşmaları kapsamındaki yatırım yükümlülüklerini hemen hemen yerine getirildiği de kaydedildi. Açıklamaya göre bu kapsamda 8.6 GW yeni yüksek performanslı kapasite devreye girdi ve 3,7 GW'lık verimsiz üretim tesisleri hizmet dışı bırakıldı. CSA tabanlı projenin son aşaması olan Grozny TPP'nin inşaat çalışmalarına ise devam ediliyor.

Yüzde yüz Gazprom’un yan kuruluşu olan ‘Gazprom energoholding’, ‘Mosenergo’, Moskova Birleşik Enerji Şirketi, Bölgesel Enerji Üretim Şirketi-1 ve Toptan Enerji Üretim Şirketi-2 şirketlerinin hakim hissedarı konumunda.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler