1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Ermenistan gazının da sahibi oldu

Gazprom Ermenistan gazının da sahibi oldu

Enerji Günlüğü - Gazprom Kırgızgaz'ı bir dolara devralmasının ardından, bu defa da Ermenistan’ın doğalgazını dağıtan ”Armrosgazprom” şirketinin...

Gazprom Ermenistan gazının da sahibi oldu

Enerji Günlüğü - Gazprom Kırgızgaz'ı bir dolara devralmasının ardından, bu defa da Ermenistan’ın doğalgazını dağıtan ”Armrosgazprom” şirketinin yüzde 20 hissesini daha alarak şirketin tamamının sahibi oldu.

Kırgızistan’dan sonra Ermenistan’ın da Rusya’ya olan doğalgaz borçlarının silinmesi karşılığında doğal gaz şirketi Gazprom’un oldu. Ermenistan parlamentosu, Rusya ile imzalanan doğalgaz anlaşmasını onayladı.

Rusya’nın gaz ihracat devi ”Gazprom bu anlaşma ile bir taraftan Ermenistan’ın doğalgazını dağıtan Armrosgazprom şirketinin yüzde 20 hissesini daha alarak şirketin tamamının sahibi olurken, diğer taraftan Ermenistan’a yapılan doğalgaz ithalatını da 2043 yılına kadar kontrol edecek.

GAZPROM KIRGIZGAZ’I DA BİR DOLARA DEVRALMIŞTI

Bu ay Kırgızistan devlet şirketi Kırgızgaz ülkenin 48 milyon dolar borcu karşılığında Rus enerji şirketi Gazprom’a 1 dolar gibi sembolik bir fiyata satılmıştı. Kırgızistan parlamentosunda gerçekleşen oylamada 120 milletvekilinden 78’i satışa olumlu yönde oy vermişti.

KIRGIZGAZ BİR DOLARA GAZPROM’A SATILDI

Önceki ve Sonraki Haberler