1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Export: Kırım sayesinde Türkiye`yi unutabiliriz

Gazprom Export: Kırım sayesinde Türkiye`yi unutabiliriz

Enerji Günlüğü - Gazprom Export Başkanı Yelena Burmistrova'nın danışmanı Andrey Konoplyanik, Kırım'ın Rusya'ya bağlanması sayesinde Türkiye'yi unutabileceklerini...

Gazprom Export: Kırım sayesinde Türkiye`yi unutabiliriz

Enerji Günlüğü - Gazprom Export Başkanı Yelena Burmistrova'nın danışmanı Andrey Konoplyanik, Kırım'ın Rusya'ya bağlanması sayesinde Türkiye'yi unutabileceklerini söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Avrupa Doğalgaz Konferansı'nda konuşan Gazprom Export Başkanı Yelena Burmistrova'nın danışmanı Andrey Konoplyanik, Kırım'ın Rusya'ya bağlanması sayesinde Türkiye ve Ukrayna'nın Karadeniz'deki sınırlarının artık kesişmediğini kaydederek, bu sayede Türkiye üzerinden transiti unutabileceklerini ve doğrudan Varna'ya ulaşma imkânına sahip olduklarını söyledi.

Konoplyakin, "Gerek Türk Akımı gerekse de Güney Akım projesinde Türkiye'ye ait bölgeden geçmeden Karadeniz'in batısına ulaşamıyorduk. Ancak artık Türkiye üzerinden transiti unutabiliriz. Kırım'ın bağlanmasıyla doğrudan Varna'ya ulaşma imkânına sahibiz" ifadelerini kullandı.

Konoplyakin ayrıca bu şekilde hem güzergahın kısalacağını hem de ekonomik açıdan kazançlı olacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler