1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom finansta da ağırlığını artırıyor

Gazprom finansta da ağırlığını artırıyor

Enerji Günlüğü - Enerji devi Gazprom'un finans şirketi Gazprombank Türkiye ve Polonya gibi gelişmekte olan ülkelere odaklanacak olan ilk yatırım fonunu...

Gazprom finansta da ağırlığını artırıyor

Enerji Günlüğü - Enerji devi Gazprom'un finans şirketi Gazprombank Türkiye ve Polonya gibi gelişmekte olan ülkelere odaklanacak olan ilk yatırım fonunu kurdu.

Sabah gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre, Gazprombank, gelişmekte olan ülkelere yönelik ilk yatırım fonunu kurdu.Sahip olduğu Gazprombank ile Rusya'nın ikinci büyük bankası haline gelen Gazprom, aldığı yatırım fonuyla büyüme kararı ile enerjinin yanı sıra finansta da ağırlığını artırıyor.

FON, TÜRK FİNANSÇI AYLİN SUNTAY'A BAĞLI

Lüksemburg merkezli fon, Türkiye ile birlikte Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden hisse alımı yapacak. Rus enerji devinin fonu ise Gazprombank Varlık Yönetimi CEO'su ve Birinci Başkan Yardımcılığı görevine geçen yıl atanan Türk finansçı Aylin Suntay'a bağlı işlem yapacak.

İLK ADIMI 2012'DE ATTI

İlk etapta 50 milyon dolarla kurulan fonun Avrupa ülkelerinde fırsat peşinde olacağını belirten Aylin Suntay, Gazprombank'ın resmi sitesinde Türkiye, Bağımsız Devlet Topluluğu, Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi ülkelerin piyasalarında yatırım fırsatları peşinde olacaklarını kaydetti. Suntay, fonun ilerideki dönemde büyüyeceğini dile getirdi. 45 bin çalışanı olan Gazprombank, Türkiye'deki ilk operasyonunu 2012'de yapmıştı. Gazprombank, Tahincioğlu ailesine ait Avrasya Gaz'a ortak olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler