1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, Güney Akımı için kestirme rota çiziyor

Gazprom, Güney Akımı için kestirme rota çiziyor

Enerji Günlüğü - Gazprom, Güney Akım projesini canlandırmak için Kırım'dan Bulgaristan'a daha yakın rota üzerinde çalışıyor. Rus medyasında...

Gazprom, Güney Akımı için kestirme rota çiziyor

Enerji Günlüğü - Gazprom, Güney Akım projesini canlandırmak için Kırım'dan Bulgaristan'a daha yakın rota üzerinde çalışıyor. 

Rus medyasında yer alan haberlere göre, Türkiye ile yaşanan uçak düşürme gerginliğinin ardından Rusya kamu enerji şirketi Gazprom, Güney Akım doğalgaz boru hattı için yeni bir rotayı gündemine aldı. 

Gazprom Export'un baş danışmanı Andrey Konoplyanik'in verdiği bilgiye göre, masaya konulan yeni rota Rusya tarafından 2014 yılında ilhak edilen Kırım Yarımadası'ndan başlıyor. Kırım'ın Bulgaristan'a daha yakın olması nedeniyle boru hattının inşaa maliyeti azalacak. Yeni rota ayrıca, boru hattının Sırbistan ve Macaristan yerine Yunanistan ve oradan da Adriyatik'i geçerek İtalya'ya uzanmasını öngörüyor.

 Konoplyanik ayrıca Güney Akım ve Kuzey Akım -2 doğalgaz boru hatları için finansmanın da muhtemelen AB desteği yerine özel finansman ile sağlanacağını belirtti. 

Ancak Bulgaristan Kırım'ın Rusya topraklarına dahil olduğunu kabul etmiyor. Bu ise bu yeni rota için olası bir engel olarak görülüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler