1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Hindistan için Yamal`dan LNG alacak

Gazprom Hindistan için Yamal`dan LNG alacak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Gazprom, Asya-Pasifik Bölgesine, öncelikle de Hindistan'a yakıt sağlamak için Yamal LNG'den LNG alacak.Yamal LNG bir...

Gazprom Hindistan için Yamal`dan LNG alacak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Gazprom, Asya-Pasifik Bölgesine, öncelikle de Hindistan'a yakıt sağlamak için Yamal LNG'den LNG alacak.

Yamal LNG bir açıklama yaparak, yüzde yüz iştiraki olan YamalTrade Pte Ltd ile Gazprom'un iştiraki olan Gazprom Marketing & Trading Singapore Pte Ltd'in uzun vadeli LNG tedarik anlaşması imzaladıklarını ifade etti.

Anlaşma ile Yamal LNG tarafından üretilen LNG ham petrol fiyatlarına endeksli fiyattan Gazprom'a satılacak. Gazprom her yıl yaklaşık 2.9 milyon ton LNG alacak. Alınan bu LNG Hindistan öncelikli olmak üzere Asya-Pasifik Bölgesine ihraç edilecek.

Fransız Technip şirketi tarafından yapılmakta olan 16.5 milyon ton kapasiteli Yamal LNG tesisi türünün dünyadaki en büyüğü olacak ve tesiste üç sıvılaştırma ünitesi olacak. Tesiste ilk ünitenin 2017 yılında tesliminin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yamal Projesinde Novatek'in % 60, Total'in % 20 ve CNPC'nin % 20 hissesi var.

Önceki ve Sonraki Haberler