1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom İGDAŞ`a talip

Gazprom İGDAŞ`a talip

Enerji Günlüğü – Rusya devlet enerji şirketi Gazprom’un özelleştirileceği açıklanan İGDAŞ ile ilgilendiği belirtildi.Reuters haber ajansında yer...

Gazprom İGDAŞ`a talip

Enerji Günlüğü – Rusya devlet enerji şirketi Gazprom’un özelleştirileceği açıklanan İGDAŞ ile ilgilendiği belirtildi.

Reuters haber ajansında yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hisselerinin tamamı için özelleştirme sürecini bu ay yayımlanacak ihale ilanı ile başlatacağı açıklanan İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ) ile ilgilenen yatırımcılar arasında Gazprom da var.

Çok sayıda yerli ve yabancı şirketin İGDAŞ’ın satın alınması ile ilgilendiği ve bu şirketler arasındaRus Gazprom, ticaret ve enerji altyapı projelerinde faaliyet gösteren Japon Marubeni Corp, Aygaz ve STFA ile İsviçreli Partners Group’un ortaklığı olan Enerya’nın yer aldığı belirtiliyor.

Enerya İGDAŞ ihalesi ile ilgilendiğini teyit ederken, Aygaz, kararını şartnameyi inceledikten sonra vereceğini söyledi. Marubeni ve Gazprom yetkililerine ise ulaşılamadı.

SOCAR İLGİLENMEDİĞİNİ AÇIKLADI

İGDAŞ’ın özelleştirmesi gündeme geldiğinde adı geçen yabancı şirketlerden birisi olan Azerbaycan devlet enerji devi Socar ise satış ile ilgilenmeyeceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen hafta yaptığı açıklamada, İGDAŞ’ın geçen yıl sonu itibariyle yaklaşık 5 milyar metreküp doğalgaz satış hacmi karşılığında 4.6 milyar lira net satış geliri ve 279 milyon lira net kâr elde ettiğini, aktif büyüklüğünün ise 4.2 milyar lira seviyesine ulaştığını açıkladı.Şirketin ödenmiş sermayesi 1.42 milyar lira seviyesinde bulunuyor.

İGDAŞ’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, şirketin 5.6 milyon abonesi bulunuyor. İGDAŞ özelleştirmesinde Citigroup ve Burgan Yatırım danışman kuruluşlar olarak görev yapıyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler